Politia cerceteaza conturile de Facebook ale protestatarilor! Au fost deschise deja dosare penale!

752

Politia a inceput sa monitorizeze conturile de Facebook ale persoanelor care posteaza in legatura cu protestele ce au loc in tara in ultimul timp. Deja au fost deschise 7 dosare penale pentru incitare la violente.

In urma analizarii postarilor, politistii au descoperit mai multe mesaje care incita la violente, ura si tulburarea ordinii publice, potrivit Digi24.

Persoanele pe numele carora au fost deschise dosare penale risca intre 3 luni si 3 ani de inchisoare, daca vor fi gasite vinovate.

De altfel, Politia Romana a facut un apel, tot pe Facebook, catre toti cetatenii care participa la manifestarile fata de modificarile la Legile Justitiei, „sa isi exercite dreptul la libera exprimare fara violenta si intr-un mod civilizat”.

„In aceste zile, pe retelele sociale, cetatenii sunt invitati sa participe la o serie de manifestatii publice. Inainte de a da curs invitatiei, recomandam tuturor sa fie atenti cu cine interactioneaza in mediul online, astfel incat sa nu devina victime ale unor persoane rau intentionate”, se arata pe pagina de Facebook a Politiei Romane.

Si Jandarmeria Romana a facut un apel catre cetatenii care vor sa participe la manifestari publice fara violenta.

La protestul desfasurat in Capitala, duminica seara, Jandarmeria a impartit manifestantilor pliante cu recomandari pentru a manifesta pasnic si civilizat si pentru a nu fi incidente neplacute.

Peste 15.000 de romani au protestat, duminica seara, in apararea Justitiei. Romanii au iesit din doua motive – pentru a protesta fata de modul in care PSD si ALDE inteleg sa-si impuna autoritatea in Parlament si sa macelareasca fara drept de apel Legile Justitiei, dar si in memoria regelui Mihai.