Stiri Romania

Pilotii americani sunt impresionati de MiG-urile romanesti: Este o provocare sa le gasesti pe cer!

O escadrila de avioane americane de lupta se antreneaza cu pilotii romani, in aceasta perioada, iar militarii din Statele Unite sunt impresionati de avioanele noastre MiG-21 LanceR.

Antrenamentele se desfasoara pentru a arata ca SUA sunt in continuare prezente militar in Europa, in contextul in care tensiunile cu Rusia continua sa creasca, noteaza NBC News.

Sursa citata a realizat un scurt material in care descrie cum pilotii americani fac exercitii pe cerul Romaniei, in avioane de lupta F-15.

Loading...

„Avioanele americane de lupta F-15 au devenit o priveliste obisnuita aici. Romania, un aliat NATO, gazduieste o escadrila de avioane americane de lupta F-15, desfasurate printr-un program american al fortelor aeriene, menit sa arate puterea fortelor armate ale SUA, in contextul tensiunilor cu Rusia, arata ziare.com.

Armata americana si-a redus drastic bazele din Europa, de la sfarsitul Razboiului Rece, asa ca aceste detasari arata potentialilor dusmani ca SUA sunt in continuare active in regiune”, este comentariul NBC.

„Ne antrenam cu aliatii nostri romani, astfel incat sa fim mai bine integrati cu ei in cazul unui viitor conflict”, spune locotenent-colonelul George Downs.

La antrenamente participa si avioane de lupta romanesti MiG-21.

„Pentru pilotii americani, este o rara oportunitate sa zboare alaturi de avioane MiG-21, proiectate in fosta Uniune Sovietica. Aceste avioane romanesti supersonice sunt mult mai mici decat cele americane, deci sunt mai greu de detectat”, adauga NBC News, iar un maior spune despre aeronavele MiG-21 ca „este o provocare sa le gasesti pe cer”.

Misiunea americana in Romania reprezinta, potrivit sursei citate, „un antrenament valoros pentru piloti si de asemenea o etalare de forta pentru Statele Unite”.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP