Petitia romanilor din Spania catre regele Felipe pentru a nu o primi pe Dancila!

346

Mii de romani din Spania i-au cerut regelui Felipe al VI-lea, printr-o scrisoare, sa nu dea mana cu premierul Viorica Dancila, “politicianul care reprezinta coruptia in Romania”, asa cum au descris-o autorii.

Premierul Viorica Dancila face o vizita de lucru in Spania, joi si vineri, in care urmeaza sa fie primita de Regele Felipe, la Palatul Zarzuela.

”Voi face o vizita de lucru in Spania, unde voi avea o intrevedere cu omologul meu spaniol si voi fi primita de regele Spaniei. Voi fi insotita de mai multi colegi – vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Regionale, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Apararii, ministrul Mediului de Afaceri, ministrul Fondurilor Europene”, a spus Viorica Dancila, miercuri, la inceputul sedintei Guvernului.

Romanii din diaspora, care au anuntat inca de la aflarea vestii ca vor organiza manifestatii, s-au adunat la Madrid cu pancarte, pentru a-si intampina cu proteste premierul din tara natala.

Acestia i-au transmis regelui Felipe si o petitie, semnata deja de peste 2.500 de romani care locuiesc in Spania. Ei ii roaga pe monarh sa nu dea mana cu sefa executivului roman si nici sa nu se fotografieze alaturi de ea pentru ca “nu trebuie sa va murdariti mainile primind-o pe aceasta doamna”.

in scrisoare, autorii amintesc de violentele din 10 august din Piata Victoriei.

“Viorica Dancila este responsabila pentru violentele din 10 august, in urma carora sute de persoane au fost ranite. Este doar o marioneta a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, condamnat penal la 3 ani si 6 luni de inchisoare si care incearca cu disperare sa schimbe sistemul de justitie din tara pentru a scapa de inchisoare.

Ministrul Justitiei, la cererea Vioricai Dancila l-a demis pe procurorul-sef al DNA (n.r. Laura Codruta Kovesi).

Cunoscand legaturile dumneavoastra cu Majestatea sa Regele Mihai I al Romaniei, un luptator acerb impotriva comunistilor, va cerem sa nu o primiti pe Viorica Dancila la Zarzuela, deoarece PSD este urmasul Partidului Comunist.

PSD din Romania are nimic de-a face cu partidele progresiste occidentale, ci este o formatiune conservatoare in care s-au infiltrat mai multi membri ai serviciilor secrete ruse si cu mii de cazuri de coruptie.

in numele milioanelor de romani care traiesc in Spania si al celorlalte patru milioane care traiesc in afara Romaniei, cerem Majestatilor lor sa regandeasca agenda acestei vizite”.

Sursa: Protv