Patriarhul Daniel, primit de presedintele Vladimir Putin, la Moscova!

717

 

Presedintele Vladimir Putin il primeste, luni, la Moscova, pe Preafericitul Daniel. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane se afla de sambata intr-o vizita in Rusia, unde participa la manifestarile dedicate centenarului restabilirii patriarhiei ruse.

Vizita patriarhului Daniel la Moscova are loc la invitatia Patriarhului Chiril al Moscovei si este prilejuita de implinirea a 100 ani de la restabilirea patriarhatului in Biserica Ortodoxa a Rusiei. Grandiosul eveniment este marcat prin numeroase manifestari religioase si culturale, in perioada 29 noiembrie – 4 decembrie 2017. La acest eveniment important pentru poporul rus participa mai multi intaistatatori de Bisericii Ortodoxe Autocefale.

In Catedrala Hristos Mantuitorul a fost oficiata luni Sfanta Liturghie in cadrul festivitatilor prilejuite de implinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului in Biserica Ortodoxa Rusa.

Slujba a fost prezidata de Preafericitul Parinte Teodor, Patriarhul Alexandriei si al intregii Africi. Alaturi de Preafericirea Sa au slujit urmatorii primati:

Patriarhul Teofil al Ierusalimului si al intregii Palestine;
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii;
Patriarhul Irineu al Serbiei;
Patriarhul Daniel al Romaniei;
Arhiepiscopul Hrisostom al Noii Justiniane si al intregului Cipru;
Arhiepiscopul Anastasie al Tiranei si al intregii Albanii;
Mitropolitul Sava al Varsoviei si al intregii Polonii;
Mitropolitul Rastislav al tinuturilor Cehe si al Slovaciei.

De asemenea, din sobor au facut parte numerosi ierarhi rusi, dar si ierarhi din delegatiile Bisericilor Ortodoxe surori prezente in capitala Rusiei.