Sanatate

Pastreaza-ti sanatatea dintilor in mod natural – Iata cum se prepara pasta de dinti 100% naturala!

Cu totii stim ca periajul dentar este cel mai important lucru pe care-l putem face pentru starea de sanatate a dintilor nostri, dar daca tocmai acest obicei este cel care se intoarce impotriva noastra din cauza pastei de dinti pe care o folosim?

Daca vrei sa fii absolut sigura ca folosesti o pasta de dinti sanatoasa, incearca sa o prepari singura acasa din ingrediente naturale cum ar fi: ulei de cocos virgin nedezodorizat, bicarbonat de sodiu alimentar, sare neiodata, argila alba, argila roz, glicerina vegetala, tinctura de propolis, uleiuri esentiale (menta, cuisoare, lavanda, eucalipt, tea tree, cimbru).

Loredana Kaschovits, antrepenor de cosmetice naturale, iti propune cateva retete de pasta de dinti preparata in casa. Alege-o pe cea care ti se potriveste, in functie de problemele pe care tu sau cei dragi le aveti.

Retete de pasta de dinti naturala

Pasta pentru dinti si gingii sensibile:

50 g argila alba

50 ml glicerina vegetala

15 picaturi ulei esential menta

Loading...

15 picaturi ulei esential cuisoare

Se amesteca treptat glicerina si argila alba. Se adauga treptat uleiurile esentiale. Produsul se depoziteaza intr-un recipient inchis la culoare, ferit de caldura.

Pasta de dinti pentru respiratie placuta:

3 lingurite bicarbonat de sodiu

2 lingurite ulei de cocos

20-25 picaturi ulei esential de menta

Se amesteca uleiul de cocos cu bicarbonatul de sodiu pana cand amestecul devine omogen. Adaugati treptat picaturile pana la gradul de aroma dorit. Se depoziteaza intr-un recipient inchis la culoare cu capac.

Pasta de dinti pentru cicatrizarea ranilor:

50 g argila alba

50 g bicarbonat de sodium

50 g glicerina vegetala

1/3 lingurita sare de mare fina neiodata

8 picaturi de ulei esential de Tea tree

8 picaturi de ulei esential de lavanda

8 picaturi de ulei esential de cimbru

Se amesteca pana se omogenizeaza. Adaugati treptat picaturile pana la gradul de aroma dorit. Se depoziteaza intr-un recipient inchis la culoare cu capac.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP