Papa Francisc ar putea veni in Romania in 2019!

479

Papa Francisc ar putea vizita Romania in luna mai a anului viitor. Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti (ARCB) spune ca informatia nu a fost confirmata oficial de autoritatile de la Vatican, insa „exista foarte mari sanse” ca aceasta vizita sa aiba loc in acea perioada.

Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhidiecezei Romano-Catolice, a declarat vineri ca Papa Francisc ar putea vizita Romania in luna mai a anului viitor. El a spus ca autoritatile de la Vatican nu au facut inca un anunt oficial cu privire la aceasta vizita, insa „sunt foarte mari sanse” ca aceasta sa aiba loc.

Francisc Dobos a explicat la Romania TV ca vizita nu are loc in acest an pentru ca Romania, o tara majoritar ortodoxa, sarbatoreste Centenarul si se doreste evitarea oricarei interpretari a prezentei Suveranului Pontif in acest context, astfel ca s-a amanat pentru 2019.

Papa Francisc ar fi al doilea papa care viziteaza Romania dupa ce in mai 1999 tara noastra a fost vizitata de catre Papa Ioan Paul al II-lea. Aceasta a fost prima vizita a Papei intr-o tara majoritar ortodoxa si prima vizita a unui suveran pontif in Romania.

Premierul Viorica Dancila a vizitat Vaticanul in luna mai a acestui an. Ea spunea atunci ca, in discutia pe care a avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat ca va veni anul viitor in Romania.

In martie 2017, presedintele Klaus Iohannis anunta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Roma, ca i-a reiterat Papei Francisc invitatia de a vizita Romania in 2018, iar Suveranul Pontif a parut „foarte interesat”, iar, daca va fi posibil, acesta va onora invitatia si va veni in tara noastra.