Sanatate

Oncologii din Romania trag un semnal de alarma! Nu mai mancati aceste alimente cauzatoare de cancer!

 

Cancerul este una dintre celem ai serioase probleme de sanatate cu care se poate confrunta cineva in prezent si de aceea cei mai multi dintre noi facem tot ce putem pentru a preveni aceasta afectiune. Citeste in continuare pentru a afla care sunt alimentele la care ar treui sa renunti pentru a preeni aceasta boala.

Cancerul este o boala complexa ce poate fi cauzata de mai multi factori: stilul de viata, dieta nesanatoasa, sedentarismul, fumatul, infectii, expunerea la chimicale si radiatii, precum si factori genetici.

Potrivit cercetarilor efectuate de Centrul international de studiere a cancerului, peste 20% dintre americani fac cancer din cauza mancarii si a lipsei de miscare, asociate cu supraponderabilitatea si consumul de alcool in exces.

Din fericire, poti reduce riscul de a face cancer, daca: mananci sanatos, dieta ta contine mai multe fructe si legume organice, renunti la fumat, faci miscare regulat, tii greutatea sub control.

Iata o lista de alimente la care ar trebui sa renunti daca vrei sa nu faci cancer.

Alimente care contin zaharuri rafinate si indulcitori artificiali

Este binecunoscut faptul ca excesul de alimente care contin zaharuri rafinate si indulcitori artificiali poate conduce la aparitia unor multiple probleme de sanatate. Acest tip de alimente duce la marirea nivelului de insulina si creste riscul dezvoltarii celulelor de tip canceros.

In anul 2006, in jurnalul Societatii americane de nutritie s-a publicat un studiu care sugera faptul ca persoanele care consuma un nivel ridicat de alimente dulci prezinta un risc mai mare de a dezvolta cancer pancreatic decat grupul de control.

Poti inlocui aceste alimente daunatoare cu sirop de artar, miere pura si stevia.

Carne rosie si procesata

Carnea procesata are in componeta o multime de conservanti periculosi. In plus, continutul ridicat de sare conduce la aparitia mai multor boli. Un studiu recent a dezvoltat ideea ca, in exces, consumul de carne procesata are ca efect dezvoltarea cancerului colorectal. De asemenea, consumul de carne rosie a fost pus in legatura directa cu dezvoltarea cancerului la prostata si la cel colorectal.

Inlocuieste carnea procesata cu carne provenita numai de la animale hranite cu iarba.

Uleiuri hidrogenate

Aceste uleiuri se pot transforma in adevarate otravuri din cauza modului in care sunt produse. Ele sunt extrase din vegetale prin procedee chimice si sunt bogate in acizi grasi omega-6 si grasimi trans. Desi acizii grasi omega-6 sunt benefici organismului, in cantitate mica, in “supradoza” ei cresc riscul dezvoltarii mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancer de piele. Grasimile trans cresc riscul aparitiei cancerului colorectal, la prostata si la sani.

Inlocuieste uleiurile hidrogenate cu uleiuri virgine de masline sau de cocos.

Somonul de cultura

Desi somonul este un aliment foarte sanatos, cel de cultura poate duce la aparitia cancerului. Somonul de cultura poate contine insecticide, mercur, dioxine,  bifenili policrorurati.

Opteaza pentru somonul salbatic atunci cand cumperi somon. Este mai scump decat cel de cultura, insa e mai sanatos.

Sursa: sfatulparintilor.ro

loading...
loading...
Spre TOP