Stiri Romania

Olimpicii romani au obtinut cinci premii la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica!

Lotul Romaniei a obtinut doua medalii de argint, doua medalii de bronz si o mentiune la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica desfasurata in perioada 12 – 20 noiembrie in Thailanda.

Loading...

Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul National „Nicolae Balcescu” din Braila) si Robert-Gabriel Pascalau (Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta).

Andrei-Horatiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) si Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul National ‘stefan cel Mare’ din Suceava) au fost medaliati cu bronz, in timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul National ‘Mircea cel Batran’ din Constanta) a fost distins cu mentiune.

Echipa Romaniei, din care a facut parte si prof. Victor Paunescu (Colegiul National ‘Octav Onicescu’ din Bucuresti), prezent ca observator stiintific, a fost coordonata de conf. univ. dr. Cristian Pirghie (Universitatea „stefan cel Mare” din Suceava) si prof. dr. Petru Craciun (inspector de specialitate in cadrul ISJ Suceava).

Competitia a reunit 219 participanti din 46 de tari.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP