Olimpiadele comunicarii: Joaca transforma istoria, cinematografia si cultura in atractii pentru copii!

372

Copiii din ziua de azi sunt dependenti de tehnologia informatiei, sunt total dezinteresati de joaca afara, asa cum era ea pe vreme noastra… Gresit! Aceasta este doar o idee preconceputa. O saptamana de activitati in aer liber pentru copii, reunite sub genericul ”Olimpiadele copilariei” si desfasurate in Parcul Sebastian de Primaria sectorului 5 prin Centrul Cultural si de Tineret ”stefan Iordache” si Initiativa Ecologista Europeana poate convinge si pe cel mai sceptic dintre noi de faptul ca cei mici sunt deosebit de interesati de joaca, cat se poate de diversificata, cu o singura si nevinovata cerinta: sa le oferim ocazia sa se joace in aer liber si sa le oferim putin din timpul si atentia noastra.

Pentru a doua vara consecutiv, Parcul Sebastian a fost transformat intr-un imens loc de joaca, cu scena, statii de amplificare si microfon. Zi de vara pana-n seara s-a jucat ”Baba oarba”, ”Ratele si vanatorii”, s-a sarit sotronul si elasticul, s-au facut strategii in ”tara, tara, vrem ostasi” si s-a construit ”Podul de piatra”. si lectiile au devenit o joaca interesanta, istoria romanilor, istoria cinematografiei, experientele din spatele camerelor de televiziune si acordarea primului ajutor au devenit atractii pentru peste 1.000 de copii si parinti care au petrecut sapte seri incantatoare la ”Olimpiadele copilariei”.

Spectacolele de teatru ventriloc si recitalurile de muzica buna au transmis si ele, in felul lor, mesajul ca nu se reduce totul la cel mai nou telefon, la cele mai scumpe haine din mall si la cele mai plangacioase manele. Evenimentul ”Olimpiadele Copilariei” a fost organizat, in perioada 13 – 19 august de Primaria Sectorului 5 prin Centrul Cultural si de Tineret ”stefan Iordache”, Asociatia Initiativa Ecologista Europeana, in parteneriat cu Romexpo, CEZ Group, Rombet si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.