Stiri Romania

O romanca a fondat un business de aproape jumatate de miliard de dolari! Toti am folosit inventia ei fara sa ne dam seama!

Nu exageram cand spunem ca peste un miliard de oameni au folosit pana acum serviciile Branch. Candva un start-up, astazi companie cu muschi din Palo Alto, co-fondata de romanca Madalina Seghete.

Ce stie sa faca Branch de banii astia? Pai, sa venim cu un exemplu practic. Daca deschizi un link de pe AirBnb sa zicem, dintr-un newsletter primit pe mail, tehnologia Branch te va duce direct in aplicatie, fix la apartamentul pe care-l vizionezi. Te scuteste de niste eforturi si iti optimizeaza procesul, concret.

In acelasi timp, compania le ofera dezvoltatorilor de aplicatii informatii despre dispozitivele folosite de utilizatori. Poate pare banal sau facil de la un ocean-distanta, dar Branch este evaluata – acolo, unde conteaza – la aproape 400 de milioane de dolari, transmite stirileprotv.

Palo Alto, Silicon Valley. Madalina Seghete este co-fondatorul Branch Metrics. A venit in State in urma cu 15 ani, sa invete: a absolvit Stanford si a lucrat la mai multe companii cunoscute, inainte de a se apuca de antreprenoriat.

Loading...

De trei ori a dat gres – inclusiv cu un fel de FitBit pentru catei – pana sa ajunga sa faca performanta cu Branch, al patrulea start-up construit alaturi de aceiasi co-fondatori. Madalina stie si programare, insa se ocupa de marketingul companiei.

Madalina Seghete, co-fondator Branch: „Mi-am dat seama ca… O buna bucata de vreme nu stiam ce vreau sa fac, de asta am si schimbat.”

Compania este bine asezata pe drum. Valoreaza deja 400 de milioane de dolari.

Deep linking este serviciul Branch, folosit de milioane de oameni. Creeaza o legatura directa intre aplicatii, in timp ce strange si cateva date despre utilizatori. Deschizi un link dintr-un e-mail – o confirmare de cazare, sa zicem – si te trezesti direct in aplicatia respectiva, pe pagina respectiva…

Madalina Seghete, co-fondator Branch: „Problema e ca e foarte usor pe web, dar foarte greu in aplicatie, sa duci utilizatorii in screenul dorit. Noi facem asta mult mai usor. 20.000 de aplicatii care ne folosesc.”

Tehnologia are in spate zeci de mii de ore de munca si investitii serioase. La ultima runda de finantare, Branch a strans 60 de milioane de dolari.

Cladirea Branch nu e foarte mare: are un etaj si subsol. Peste tot, indiciile amintesc ca Madalina si colegii ei sunt inca la faza de start-up. Cum ar fi acel afis cu zero vieti ramase – o aluzie la jocurile video.

„Altfel joci cand stii ca ai doar o viata.”

La etaj, spatiul este ocupat de oamenii de marketing, cei care lucreaza sub supravegherea Madalinei. Jos, insa, primim nota agitatiei caracteristice unor astfel de afaceri. Mike, un alt co-fondator, lucreaza cot la cot cu Vanzarile, intr-un capat de birou.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP