O romanca a castigat una dintre cele mai importante competitii din tenisul de masa!

549

Jucatoarea de tenis de masa Bernadette Szocs a cucerit medalia de aur la turneul Europa Top 16, competitie desfasurata la Montreux (Elvetia), invingand-o, duminica, pe olandeza Li Jie, in finala competitiei.

Romanca s-a impus cu scorul de 4-1 (12-10, 8-11, 11-6, 11-5, 11-7) in fata sportivei de origine chineza. A fost, de altfel, singurul set cedat de jucatoarea romana de-a lungul intregului turneu.

„Am stiut ca pot sa fac asta, sunt mandra si multumesc tuturor celor care m-au sprijinit! Multumesc celor din staff-ul tehnic, care au fost alaturi de mine de-a lungul ultimelor doua zile! Ea (n.r. – Li Jie) a fost campioana, dar acum eu sunt. Am avut un turneu foarte bun, stiam ca joc din ce in ce mai bine contra aparatoarelor. stiam ce trebuie sa fac astazi pentru a castiga!”, a afirmat Bernadette Szocs, dupa castigarea medaliei de aur.

Acest succes ii aduce lui Szocs un premiu in valoare de 6.000 de euro. Prin prezenta in finala, ea si-a asigurat, de altfel, prezenta la Campionatele Mondiale individuale din aceasta toamna.

in varsta de 22 de ani, Bernadette Szocs este a patra jucatoare romana care reuseste sa castige Europa Top 16, dupa Olga Nemes (1983), Emilia Ciosu (1993) si Otilia Badescu (1995).

Medalia de bronz a fost castigata de Elizabeta Samara, care a dispus, duminica, in meciul pentru locul 3, cu scorul de 4-2 (11-4, 8-11, 11-6, 11-9, 4-11, 11-8), de suedeza Matilda Ekholm. La turneul din Elvetia a participat si Daniela Dodean Monteiro, insa a fost eliminata in runda inaugurala.