O profesoara a plecat in SUA, dupa ce a predat 28 de ani in Romania!

702

O profesoara din Romania a plecat in SUA, desi se afla in topul celor mai buni profesori de matematica din lume. Suzy Manuela Prajea inca preda matematica la Colegiul National Traian din Drobeta-Turnu Severin, judetul Mehedinti, acum doua luni, fiind profesoara de 28 de ani.

Abordarea sa diferita fata de una dintre cele mai grele materii scolare le-a adus ei si elevilor sai multe premii si recunoastere la nivel national si international, potrivit ZF.ro.

„Mi-am pregatit elevii pentru a excela la matematica prin participarea si castigarea competitiilor de profil si i-am ajutat sa ia note foarte mari la examene, ceea ce le-a permis unora sa fie acceptati la universitati precum Harvard sau Princeton”, a declarat Manuela Prajea.

Aceasta a creat un proiect, pe cont propriu, Cuceritorii Spatiului, un program STEM (stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica), in afara orelor de studiu, bazat pe „notiuni de ultima ora din mediul de afaceri, industrie, medicina sau stiinta pe care l-a integrat in cursurile ei de matematica pentru a le captiva atentia elevilor si pentru a-i ajuta sa inteleaga latura practica a matematicii, dupa cum a explicat chiar profesoara.

„Metodele mele se concentrau mereu pe dezvoltarea gandirii, pe rationament si creativitate, nu pe urmarirea unor solutii date sau pe repetarea unor concepte teoretice. Am impartasit aceste idei in 40 de carti de cursuri, dar si ca vorbitor in cadrul conferintelor TEDx”, a mai spus Manuela Prajea.

In urma performantelor sale, in anul 2016 a fost inclusa pe lista celor mai buni 50 de profesori din lume, in cadrul premiului Global Teacher Prize, devenind singurul profesor roman care a primit acest premiu.