Stiri Romania

O nava de spionaj din Rusia s-a scufundat in Marea Neagra dupa impactul cu un cargou din Romania incarcat cu oi!

Un vas cargou care plecase din Romania s-a ciocnit, joi, cu o nava militara ruseasca la intrarea in stramtoarea Bosfor. Impactul a fost atat de puternic incat, scrie presa rusa, ambarcatiunea rusilor s-a scufundat.

Vasul cargou, care plecase din portul Midia-Navodari si transporta 8.800 de oi, potrivit presei turce, nu a suferit stricaciuni semnificative in urma coliziunii. Nava isi va putea continua cursa catre destinatie, dupa ce se vor incheia cercetarile in privinta acestui incident.

Initial, Ministerul rus al Apararii a facut cunoscut incidentul. Moscova a anuntat ca o nava militara de recunoastere este in pericol de a se scufunda in Marea Neagra in urma coliziunii cu un alt vas, de tip cargo, care transporta animale vii. Vasul rusesc, care se numeste „Liman” si facea parte din flota rusa de la Marea Neagra, avea o spartura ca urmare a coliziunii, care s-a petrecut joi, in jurul orei 12:30, la circa 40 de kilometri nord-vest de Stramtoarea Bosfor, in apropierea Capului Kilyos, arata Digi24.

Loading...

Nava ruseasca s-a scufundat ulterior, la ora 14:48, adica la aproape doua ore si jumatate de la coliziune. Potrivit Interfax, nava „Liman” era destinata culegerii de informatii si recent se intorsese dintr-o misiune in Marea Mediterana.

Vasul cargou, care transporta 8.800 de oi, ar fi plecat din Romania si avea ca destinatie Iordania, potrivit presei turce. Naviga sub pavilion Togo.

Pe nava ruseasca se aflau 78 de marinari, in timp ce echipajul celuilalt vas numara 17 oameni.

Informatiile initiale vorbeau despre raniti si disparuti, dar ulterior Moscova a precizat ca toti marinarii rusi sunt teferi, o parte dintre ei au fost salvati de o nava a pazei de coasta turce si vor fi transbordati pe un alt vas rusesc.

Potrivit presei turce, in zona ar fi fost ceata densa si aceasta este cauza probabila a accidentului.

Premierul turc,  Binali Yildirim, l-a sunat pe omologul rus, Dmitri Medvedev, pentru a-si exprima regretul fata de accident.

Nava Liman, intrata in serviciul fortelor ruse in 1970, ar fi monitorizat exercitii desfasurate de NATO in Marea Neagra, scrie Agerpres, care mentioneaza ca informtia este furnizata de surse militare citate de agentii internationale de presa.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP