O firma germana din industria de aparare cauta parteneri in Romania pentru a trannsforma militarii romani in „soldati universali”!

649
London, DSEI 2017

Compania germana Rheinmetall, unul dintre cei mai importanti jucatori ai industriei globale de aparare, anunta ca a primit comenzi in ultimii doi ani pentru a moderniza fortele canadiene si germane de infanterie cu sistemul Argus, respectiv Gladius 2.0, prin care practic infanteristul devine un „soldat al viitorului”, iar acum cauta parteneri si in Romania.

Sistemul va fi prezentat la Bucuresti, in cadrul Black Sea Defense & Aerospace 2018 (BSDA), evenimentul care reuneste cele mai puternice companii din industria aeronautica, cea de aparare si din domeniul securitatii.

„Suntem in discutii si tatonari pentru a gasi un partener local cu care sa putem personaliza sistemul Gladius 2.0 pentru fortele de infanterie ale armatei romane. Speram intr-un parteneriat similar cu cel pe care-l avem deja la Moreni in vederea dezvoltarii vehiculului blindat Agilis”, a declarat Thorsten Heinzen, director executiv Rheinmetall Defence (Eastern Markets).

Rheinemetall este unul dintre principalii dezvoltatori si furnizori de sisteme sofisticate care echipeaza soldatii armatelor moderne.

Comanda pentru armata germana pentru Gladius 2.0 este in valoare de 310 milioane de euro, sistemul urmand sa echipeze 68 de plutoane de infanterie (aproape 2.500 de soldati). Livrarea va incepe anul acesta si se va incheia la sfarsitul anului 2020.

De asemenea, pe 19 februarie, un consortiu format din parteneri din noua state europene condus de Rheinmetall a castigat primul contract privind cercetari in domeniul apararii finantate de Uniunea Europeana a Apararii. Consortiul va face studii pentru dezvoltarea unor sisteme standardizate (va include partea electronica, voce, software si senzori) pentru Uniunea Europeana care sa echipeze fortele militare ale statelor membre in cadrul proiectului de creare a unei forte europene comune de aparare.

”Noul sistem cu care este echipat ‘soldatul viitorului’ permite interconectarea dintre soldati, vehiculele militare, armament si diversi alti senzori si subsisteme, fapt care duce infanteria la un nivel fara precedent – voce si schimb de date aproape in timp real, integrare, folosirea unor sisteme sofisticate de realitate augmentata pentru operatiuni de zi si de noapte, care confera superioritate pe campul de lupta din punct de vedere al informatiilor”, informeaza compania.

Sistemul il ajuta pe infanterist sa identifice mult mai precis tintele, ceea ce este vital pentru propria protectie, dar si a populatiei civile. Sistemul este modular, nu il supraincarca, iar consumul de energie este minim. Asigura flexibilitate operationala si are capacitatea de a se adapta rapid la noile situatii si cerinte ale misiunii.

„Scopul Rheinmetall este sa ofere un sistem integrat de protectie si armament soldatului, permintandu-i sa aiba o imagine clara a situatiei tactice si cele mai bune solutii pentru a comunica atunci cand se afla in misiune”, spun oficialii companiei.

La finalul lui 2017, compania mixta romano-germana Romanian Military Vehicle Systems (RMVS) a primit aprobarea de la Consiliul Concurentei si a fost inscrisa in Registrul Comertului. in noua companie, cu sediul la Moreni (judetul Dambovita), un pachet de 50% din actiuni este detinut de Compania Nationala Romarm SA – Filiala Societatea Uzina Automecanica Moreni (UAM), restul de Rheinmetall.

Primul produs construit la Moreni in parteneriat cu Rheinmetall este transportorul blindat pentru trupe (TBT) „8×8 Agilis”, bazat pe o solutie de cercetare romano-germana. Proiectul Agilis va presupune construirea a circa 400 de transportoare blindate amfibii pentru MApN, primul urmand sa iasa pe poarta uzinei in 2020.

Rheinmetall AG este un grup integrat de tehnologie listat pe piata de capital si impartit in doua mari zone operationale: aparare si auto. in 2016, grupul avea 23.000 de angajati si a generat vanzari de aproape 5,6 miliarde de euro. Este unul dintre cei mai mari contractori europeni din industria de aparare gloabla si lider de piata in domeniile mobilitatii ecologice si tehnologiei de securitate.

Sursa: News.ro.