O echipa de romani a creat softul primului magazin complet autonom din lume! „Bucurestiul a devenit un hub in tehnologie, nu avem de ce sa plecam in America”

942
49121562 - programmer profession - man writing programming code on laptop computer

„In Romania gasesti dezvoltatori de top si printre studenti, lucru care arata ca scoala scoate in continuare oameni buni”, a spus Daniel Ilina, partener in cadrul companiei Cornerstone Technologies, cu 70 de informaticieni.

Scoala romaneasca scoate ingineri buni, care sunt in top la algoritmica, si care reusesc fara probleme sa dezvolte platforme IT de top pentru cele mai competitive piete din lume, cum ar fi cea din Statele Unite, a declarat Ilina.

„Zona de start-up-uri, industria de IT din Romania este pe un trend ascendent. Am de­ve­nit un hub de tehnologie, nu poti sa compari Memphis cu Bucuresti in materie de soft si teh­no­logie. Noi suntem foarte puternici in aceasta zo­na, avem foarte multe companii aici”.

Ilina l-a dat ca exemplu pe unul dintre angajatii sai, student in anul 4, care a dezvoltat peste 60% din codul de la platforma software complexa a primului magazin complet autonom din lume, in care nu exista vanzatori, si care functioneaza in Memphis, SUA, arata Mediafax.

Cornerstone Technologies, o firma de IT care are „creierul” la Bucuresti, a dezvoltat, in co­la­borare cu clienti din Statele Unite, trei pro­iecte inedite: Smart Mart – primul magazin auto­mat din lume, o platforma medicala care ofera solutii online si un quickboard smart – o placa de antrenament pentru sportivi, a de­clarat Daniel Ilina.