Numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 90!

685

Numarul persoanelor care au murit din cauza virusului gripal a ajuns la 90. Victimele sunt doua femei de peste 70 de ani din Mures si Arad, cat si o tanara de 17 ani din Covasna, care era insarcinata.

O tanara in varsta de 17 ani din judetul Covasna, care era insarcinata, a murit din cauza gripei la Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe, a confirmat vineri conducerea Directiei de Sanatate Publica a judetului Covasna, pentru Agerpres.

„Am primit rezultatul probelor trimise la laboratorul de la Bucuresti si s-a confirmat diagnosticul”, a declarat Agoston Laszlo.

Potrivit medicul epidemiolog Santa Ferenc din cadrul Directiei Judetene de Sanatate Publica, cauza decesului a fost infectie virala cu virusul gripal din grupa A H1.

Totodata, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a anuntat, vineri seara, moartea a doua femei, nevaccinate antigripal si care aveau diferite afectiuni medicale, informeaza News.ro.

Una dintre femei, in varsta de 79 de ani, era din judetul Mures, iar medicii au confirmat virus de tip A. Femeia a murit in 5 martie. De asemenea, este vorba despre o femeie de 75 de ani din judetul Arad, care a avut tirus gripal B si a murit in cursul zilei de vineri.