Sanatate

Nu vei mai face niciodata asta! Iata ce se intampla cand butonezi si te uiti la telefon noaptea!

 

Numarul persoanelor care prefera sa stea sa butoneze telefonul noaptea inainte de somn este urias, dar specialistii avertizeaza ca acest aparent banal obicei ne poate afecta sanatatea pe termen lung. Citeste in continuare pentru a afla de ce ar trebui sa renunti la acest obicei.

Sa recunoastem, tuturor ne place sa intram pe internet, sa ne jucam, sau sa ne facem de cap cu aplicatiile telefonului inteligent inainte de culcare.

Seara este perioada cand esti cel mai tentat sa folosesti gadget-uri ca sa verifici prognoza meteo pentru a doua zi, sa stai de vorba cu prietenii, sau sa privesti pozele facute mai devreme.

Dar cercetatorii au analizat indelung efectele telefoanelor inteligente asupra sanatatii, iar concluziile lor sunt departe de a fi pozitive.

Probabil ca ai auzit deja de pericolele radiatiilor emise de telefoanele celulare. Se pare ca lumina albastra emisa de aceste telefoane cauzeaza si ea probleme grave de sanatate.

„Lumina albastra face parte din spectrul complet al luminii albe, ceea ce inseamna ca ne expunem zilnic la aceasta radiatie de la rasarit si pana la apus. Radiatia luminoasa albastra a luminii solare nu este un motiv de ingrijorare.

Problema cea grava o reprezinta expunerea nocturna la aceasta lumina, care este emisa la intensitate mare de smartphone-uri, tablete, laptop-uri si de toate gadget-urile cu ecran LED. Aceasta radiatie luminoasa ne afecteaza vederea si suprima productia hormonului melatonina, favorizand tulburarile de somn.”

Loading...

Cercetatorii au descoperit ca telefoanele inteligente predispun la urmatoarele trei probleme de sanatate:

1. Cresc riscul de cancer

Melatonina este un antioxidant puternic si o arma naturala impotriva cancerului, dar este usor suprimata de „lumina albastra”. Daca expunerile ocazionale nu sunt o problema, expunerile repetate inainte de culcare pot genera probleme grave de sanatate.

2. Cauzeaza insomnie

„Lumina albastra” perturba productia melatoninei, care gestioneaza ciclurile circadiene corporale. Pe fondul privarii de somn, tulburarile circadiene pot favoriza aparitia mai multor probleme de sanatate:

• Ingrasare

• Depresie

• Probleme cardiovasculare

• Pierderi de memorie

• Imbatranirea pielii

• Afecteaza viteza de reactie

3. Afecteaza ochii

Expunerea la „lumina albastra” pe timpul noptii afecteaza retina si favorizeaza degenerescenta maculara, adica pierderea vederii centrale, dar si aparitia cataractei.

Oftalmologii sustin ca, in urma folosirii zilnice a telefonului inteligent timp de cca. o ora seara inainte de culcare, un pacient in varsta de 35 de ani poate capata boli si afectiuni oculare specifice septegenarilor!

Avand in vedere aceste lucruri, vei mai continua sa butonezi smartphone-ul inainte de culcare?

Sursa: romaniatv.net

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP