Sanatate

Nu reusesti sa adormi dupa ce te trezesti in toiul noptii? Iata ce nu trebuie sa faci niciodata!

 

In cazul in care ti se intampla uneori sa te trezesti in toiul noptii si nu reusesti sa adormi la loc trebuie sa stii un aspect foarte important care te va ajuta sa depasesti aceasta problema. Citeste in continuare pentru a afla care este secretul.

Loading...

Nu e nimic mai rau pe lume decat sa stii ca trebuie sa te trezesti dimineata devreme si sa te trezesti in toiul noptii. Si o data ce esti treaz, iti fuge somnul, dar incerci disperat sa adormi la loc.

Un specialist al somnului a dezvaluit cele doua lucruri pe care nu trebuie sa le faci dupa ce te-ai trezit in miez de noapte, daca vrei sa adormi la loc.

Doctorul Michael Breus spune ca in niciun caz nu trebuie sa te duci la baie. Doar daca este urgent si ai neaparat nevoie. Acesta a explicat ca atunci cand ne indreptam catre baie, sau doar ne ridicam in fund, in pat, creste ritmul cardiac. Cand adormim, bataile inimii sunt mai putine pentru ca ne relaxam, dar daca vor creste, va fi mult mai greu sa ajungem iar in starea de somn, explica The Sun.

Al doilea lucru pe care trebuie sa il faci este sa le lupti cu instinctele. Breus adauga ca nu trebuie sa iti verifici telefonul si nici macar sa te uiti la ceas. Asta va face creierul sa se agite si sa fie stresat pentru ca nu va mai dormi suficient, aceste stari fiind doua dintre cele mai rele daca vrei sa adormi la loc, explica doctorul.

Asadar, data viitoare cand vi se mai intampla asta, nu va miscati! Nici macar nu deschideti ochii!

Sursa: jurnalul.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP