Nu e scenariu SF. Carnea produsa in laborator ar putea sa ajunga anul acesta in restaurantele din SUA!

489

Carnea produsa in laborator ar putea sa ajunga pana la sfarsitul anului in restaurantele si magazinele din Statele Unite. Este o alternativa mult mai prietenoasa cu mediul, spun si cercetatorii unui institut britanic.

Ei le recomanda autoritatilor sa incurajeze acest tip de productie de carne, spre supararea fermierilor.

Este putin probabil ca aceste eprubete sa va starneasca in vreun fel apetitul. insa experimente ca acesta, in care, din celule animale se poate “creste” carnea, in laborator, se fac de ani de zile.

O companie olandeza, care face cercetari de ani de zile in acest domeniu, a prezentat un burger astfel obtinut in 2013 si spera ca, in 3 ani, produsul sa ajunga in magazine.

Initiativele de acest fel sunt incurajate de un raport al institutului britanic Adam Smith, care recomanda ca tara sa treaca, intr-un viitor apropiat, la consumul de carne obtinuta in laborator.

In primul rand, pentru ca este mai prietenoasa cu mediul. Ar reduce cu 96% emisiile de gaze cu efect de sera si ar “elibera” un numar urias de terenuri folosite pentru cresterea animalelor.

Cercetator: ”Putem produce cantitatea de carne care este prelucrata in fabrici, folosind doar 1% din terenurile pe care le utilizam acum. Asa ca da, este sustenabil si foarte prietenos cu mediul”.

Multe asociatii ale fermierilor sunt, evident, impotriva acestei practici, care le-ar ameninta existenta. Nici publicul britanic nu pare usor de convins: ”Nu as avea incredere in niciun produs crescut intr-un laborator. Nu m-as simti confortabil…”

”Am multe zile in care mananc o dieta vegana si nu mananc deloc carne. Ar fi ceva grozav, sunt foarte curioasa”

Carnea produsa in laborator va ajunge in magazine intr-un viitor nu tocmai indepartat.

O companie din Statele Unite intentioneaza sa le-o ofere clientilor pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: stirileprotv