Nota de plata a venit! Ilie Nastase si-a aflat pedeapsa uriasa dupa scandalul de la meciul Romania – Marea Britanie!

678

Federatia Internationala de Tenis l-a sanctionat aspru pe Ilie Nastase dupa scandalul provocat de acesta la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.

Primul numar 1 ATP din istorie a fost suspendat pana la sfarsitul anului 2020, decizia putand fi insa atacata.

ITF a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca Ilie Nastase a fost gasit vinovat de incalcarea mai multor articole de regulament, ajungandu-se astfel la o suspendare atat de dura.

Fostul mare sportiv roman a fost sanctionat pentru comentariile la adresa copilului Serenei Williams, comentarii care in opinia forului international au fost „foarte nepotrivite si rasiste”, pentru „avansuri de natura sexuala” in discutiile cu Anne Keothavong, capitanul echipei britanice de Fed Cup, pentru „comentarii abuzive si amenintatoare la adresa jurnalistilor acreditati”, precum si pentru „comentarii abuzive si amenintatoare la adresa oficialilor”, arata ziare.com.

Ca urmare a acestor nereguli, Ilie Nastase a fost „suspendat din orice functie oficiala la toate intrecerile organizate de ITF pana in data de 31 decembrie 2020”.

De asemena, lui „Nasty” ii va fi „interzis accesul si nu ii vor fi oferite acreditari la competitiile organizate de ITF pana in data de 31 decembrie 2018”.

In fine, Ilie Nastase a fost amendat cu 10 mii de dolari.

Federatia Romana de Tenis si Nastase au la dispozitie 21 de zile pentru a ataca aceasta hotarare a Comisiei de Disciplina a forului international.

Primul efect al acestei sanctiuni este ca, cel putin pana la momentul judecarii apelului, Ilie Nastase nu mai poate fi capitanul nejucator al echipei Romaniei de Fed Cup.

De asemenea, fostul mare jucator de tenis nu va mai primi invitatii din partea organizatorilor de turnee.

Nastase a fost implicat intr-o serie de incidente serioase in timpul duelului dintre Romania si Marea Britanie, de la Fed Cup. Mai intai, el a declarat referitor la copilul Serenei Williams ca va avea culoarea „ciocolata cu lapte” pentru ca apoi sa se remarce cu o serie de comentarii nepotrivite la adresa britanicelor.