Noi proteste anuntate in marile orase din tara: „Nu renuntam! Iesim din nou in strada”

489

Noi proteste sunt anuntate, sambata, in mai multe orase din tara, precum Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Arad. Vineri, zeci de mii de romani au iesit pe strazi, scandand lozinci antiguvernamentale.

Dupa ce vineri peste 10.000 de sibieni au protestat, sambata, cetatenii sunt chemati la o noua actiune similara. Ora de adunare pentru protest a fost stabilita ca fiind 18.00. Locul inceperii protestului este platoul din fata magazinului Dumbrava. ’’Nu Renuntam! Nu suntem de acord cu Violenta in extrem a jandarmeriei Romane! IEsIM DIN NOU iN STRADa!’’, se arata in mesajul evenimentului organizat pe Facebook, potrivit stiri din Sibiu.

Dupa violentele de la protestul din Piata Victoriei, organizatiile civice anunta o noua demonstratie si in Cluj-Napoca dupa ce, vineri, aproximativ 10.000 de oameni au participat la protestul antiguvernamental, ei marsaluind pe bulevardele din centrul orasului, pe care circulatia automobilelor a fost blocata.

„Modul in care Jandarmeria Romana a actionat la protestul din 10 August din capitala este inacceptabil si impardonabil! S-au folosit gaze lacrimogene si tunuri de apa pentru a dispera multimea pasnica! Batrani si copii au avut nevoie de ingrijiri medicale, in timp ce dinspre Parlamentul European protestatarii primesc mesaje de sustinere! Nu avem voie sa ne lasam intimidati acum! Protestele PAsNICE trebuie sa continue! Ne vedem in continuare in Piata!”, au scris initiatorii protestului pe Facebook, scrie Monitorul de Cluj.

Si in Brasov este anuntat un nou protest pentru sambata. Brasovenii sunt asteptati, incepand cu ora 18.00, in fata prefecturii Brasov, potrivit evenimentului anuntat pe retelele de socialziare.

50.000 de oameni au manifestat vineri in Piata Victoriei din Capitala. Protestul a degenerat, astfel ca in cursul serii au avut loc mai multe ciocniri violente intre grupuri de protestatari, care au aruncat cu pietre si alte obiecte spre jandarmi, si fortele de ordine, care au folosit grenade, gaze lacrimogene si tunuri cu apa.

Printre cele 440 de persoane care au primit ingrijiri medicale au fost si copii si femei, iar in jur de 65 au ajuns la spital. Totodata, procurorii militari au deschis dosar penal privind interventia jandarmilor in Piata Victoriei.