Stiri Romania

Nicolaea Ceausescu nu avea salariul cel mai mare din Romania! Vezi cat incasa lunar dictatorul!

 

Loading...

Desi pare greu de crezut, Nicolae Ceausescu nu avea, nici pe departe, cel mai mare salariu din Romania cat timp a fost presedinte. Fostul consilier financiar al lui Nicolae Ceausescu a dezvaluit ca presedintele tarii nu avea salariul cel mai mare din Romania, directorul general din Valea Jiului incasa 19000 de lei pe luna.

„15.000 de lei era salariul lunar al presedintelui Romaniei prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai putin decat el, viceprim-ministrul cu doua mii de lei mai putin, iar noi, ministrii, aveam mai putin. O precizare: 9.000 de lei era salariul meu propriu-zis de ministru, plus 2.000 de lei – indemnizatia de conducere, dar care nu intra la calculul pensiei deoarece Ceausescu nu accepta ideea unor pensii mari. La ora aceea, cursul neoficial al dolarului american era de aproape 30 de lei. Daca am face un calcul aproximativ, am putea zice ca salariul lui Nicolae Ceausescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe luna”, a rememorat Petre Gigea, fost ministru de Finante si consilier personal al dictatorului comunist.

Apoi, fostul demnitar a povestit o intamplare nestiuta traita cu Ceausescu:”La sugestia unor colegi ministri, prin noiembrie 1985 m-am dus intr-o zi la Nicolae Ceausescu cu o propunere de marire a salariului lui, stiind ca, implicit, se vor mari astfel la toti de sub el. Am trecut, ca propunere, 20.000 de lei pentru el, ca presedinte al Romaniei. De ce? Se majorasera salariile si directorul general din Valea Jiului incasa 19.000 de lei pe luna (salariu plus sporuri). Nu a fost de acord cu propunerile mele si a acceptat marirea salariului de la 15.000 la 16.000 de lei, adica echivalentul a 530 de dolari SUA”, a povestit Gigea.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP