Stiri Romania

New York Times dezvaluie de ce merita sa-ti faci vacanta in Romania! Castelele rivalizeaza cu cele de pe valea Loarei!

Castele vechi care le fac concurenta celor de pe Valea Loarei, munti cu varfuri acoperite de zapada, asemanator Alpilor, strazi pietruite cu aspect britanic si preturi convenabile se numara printre motivele pentru care Romania reprezinta o destinatie de vacanta mai avantajoasa in comparatie cu alte tari din Europa, arata The New York Times.

„De ce Romania? E intrebarea pe care toti prietenii ne-au adresat-o.Pentru ei parea un loc ciudat pentru o vacanta in Europa. Voiam ceva in afara potecii batatorite si cautam ceva care sa ofere mai multa natura decat ar fi putut destinatii ca Londra si Madrid”, spune Dionne Searcey, editor al New York Times.

„Poti gasi (in Romania – n. red.) strazi cu piatra cubica, ca in Marea Britanie, castele vechi, ce rivalizeaza oricand cu cele de pe valea Loarei, si munti acoperiti de zapada precum Alpii”, mai spune autoarea articolului. In plus, creatiile de designer sunt la o treime de pret fata de tarile occidentale.

Provocarea cea mai mare pentru cuplul de americani a fost sa gaseasca o destinatie care sa placa celor trei copii, extrem de activi si greu de impresionat. Iar Romania raspundea tuturor cerintelor. Asa ca au luat drumul Bucurestiului.

S-au cazat la un hotel de cinci stele, Grand Hotel Continental, „un opulent hotel din anii 1800”, „minunat, vechi si bogat ornamentat, dar nu intr-un mod obositor”.

Loading...

„Iar pretul a fost un chilipir comparativ cu hotelurile din Viena sau Berlin”, mai spune americanca.

Familia de peste Ocean a ajuns si la Caru cu Bere, unde prima suspriza a fost ca nu a avut nevoie de o rezervare. A doua suspriza: tavanul foarte inalt, balcoanele din lemn inchis la culoare, ce aduceau a capela. „Copiii au crezut ca e minunat”, mai spune autoarea articolului.

E drept ca „servirea a fost inceata”, insa mancarea a fost „fierbinte si multa”, „exact ce aveam nevoie dupa o ploaie rece”.

Cat despre bucate, nimic nou pentru romani: porc, carnati, ciorba de fasole, „toate pentru doar o parte din banii pe care i-am fi platit pentru o masa traditionala franceza la Paris. Ne-am intors la hotel fericiti”.

A urmat drumul catre munte, unul care se anunta „descurajator, daca e sa crezi recenziile online legate de calatoriile in aceasta tara”. Insa, potrivit cuplului de americani, nu a fost deloc asa. E drept ca soferii erau agresivi, insa odata ce te obisnuiai cu ei, totul devenea floare la ureche, mai spune autoarea articolului, cea care a si sofat.

Pe drum, ce i-a mirat cel mai tare pe americani au fost femeile cu parul ca de zapada, coborate parca din tablouri de la 1600, care vindeau pe marginea drumului crizanteme si tuica, „o bautura de casa toxica”, alcool cu un pic de suc de prune, dupa cum o descriu ei.

Prima oprire a fost la Castelul Peles, „langa un oras numit Sinaia”. „Copiilor le-a placut Camera turceasca”, iar adultilor tronurile, coroanele si candelabrele.

Au urmat drumetii, peisaje cu oi si ciobani, dar si urme lasate de ursi „peste tot”.

Cina in Brasov, luata intr-un restaurant cu specific roman si mexican, nu a fost excelenta, dar a fost calda, iar ambianta a facut gustul mai bun, mai spune autoarea articolului.

Sursa: Ziare.com

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP