Nepoata presedintelui Ugandei gasita moarta intr-un camin studentesc din Timisoara. Politia a deschis un dosar penal

18

O tanara de 24 de ani, din Uganda, studenta la Universitatea de Vest din Timisoara, a fost gasita moarta in camera dintr-un camin studentesc. Politistii au intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa, in rem.

Potrivit ziuadevest.ro, Mercy Kajuma Birungi, era studenta in anul intai la masterat, fiind gasita moarta in camera de camin unde era cazata. Potrivit sursei citate, Mercy Kajuma Birungi ar fi nepoata presedintelui Ugandei, Yoweri Museveni, mama sa fiind sora sotiei demnitarului.

Potrivit informatiilor de pe pagina de Facebook, Mercy Kajuma Birungi era asistenta la Consulatul Onorific al Ugandei din Romania.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Aurora Voicila, a declarat ca politistii au intocmit dosar penal, in rem, sub acuzatia de ucidere din culpa.

Potrivit anchetatorilor, duminica, un cetatean strain, care nu se afla in Romania, a sunat la Ambulanta, anuntand ca tanara din Uganda nu se simte bine si a solicitat un echipaj medical. Barbatul a dat si o adresa, insa aceasta a fost grestia. Medicii de la Ambulanta au facut verificari si au ajuns inclusiv la caminul unde se afla tanara, insa usa era incuiata. Luni, acelasi barbat a sunat din nou si a spus ca nu poate lua legatura cu fata. Acolo a ajuns din nou, un echipaj de la Ambulanta, dar si un echipaj de la ISU care a spart usa. in camera se afla tanara din Uganda, decedata.

Trupul neinsufletit a fost transportat la IML pentru efectuarea autopsiei, iar medicii de acolo spun ca a fost o moarte patologica si ca nu exista urme de violenta.