Stiri Romania

Motivul vizitei fulger a liderului american Rex Tillerson a iesit la iveala! Secretarul de Stat al SUA a vrut sa stie ce se intampla cu rachetele Patriot!

 

Legea pentru achizitionarea de rachete americane a intarziat o saptamana din lipsa de cvorum. Amanarea ar putea explica si vizita fulger a lui Rex Tillerson.

Loading...

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat luni, la comisia de aparare a Senatului, ca secretarul american de stat, Rex Tillerson, sosit intempestiv saptamana trecuta la Bucuresti, l-a intrebat de ce nu a fost aprobat in Parlament proiectul de lege privind achizitionarea de rachete Patriot, iar el i-a raspuns ca au fost probleme cu cvorumul.

”M-a intrebat cum a fost cu cvorumul, saptamana trecuta, si i-am spus ca sunt probleme de cvorum, din cand in cand. in niciun caz nu se refera la subiectul in sine si coalitia actuala de guvernare are o majoritate confortabila in Parlament, deci probabil, cum i-am spus eu, saptamana viitoare, deci azi, vom avea si avizul cu raportul comisiei, dar si posibil adoptarea in plenul Senatului”, a declarat Melescanu.

Secretarul de stat american Rex Tillerson, care a sosit miercuri seara la Bucuresti, avionul sau facand o oprire tehnica la intoarcerea din turneul asiatic, s-a intalnit cu ministrul de Externe Teodor Melescanu si cu ambasadorul SUA Hans Klemm. Rex Tillerson a sosit la Bucuresti miercuri seara, avionul sau facand o oprire tehnica la intoarcerea din turneul asiatic, unde l-a insotit pe presedintele SUA Donald Trump. Ambasada SUA a precizat ca Rex Tillerson nu are niciun program oficial in Romania.

Oficialul american a venit la o zi dupa ce senatorii PSD si ALDE au lipsit de la sedinta comisiei de aparare unde trebuia aprobat proiectul de lege privind achizitionarea sistemului de rachete Patriot. Abia luni a fost aprobat proiectul, care va ajunge marti la Camera Deputatilor.

Liderul PSD, a declarat, joi seara, la Baile Herculane, ca senatorii din Comisia de Aparare s-au aflat ”la o activitate la invitatia unui sef de institutie importanta”, cand ar fi trebuit sa se ia in discutie achizitionarea primului sistem de rachete Patriot, dar ca nu vor fi probleme in adoptarea acestuia. intrebat daca nu se incearca blocarea proiectului, Dragnea a raspuns: ”Sa fim seriosi!”.

Pe de alta parte, vicepresedintele Comisiei de Aparare, deputatul liberal Ovidiu Raetchi, sustine ca amanarea are legatura cu noul dosar de la DNA al lui Liviu Dragnea, scrie News.ro.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP