Ministrul rus al Apararii: Scutul de la Deveselu e vulnerabil! Putin avertizeaza: Armata rusa detine o racheta de croaziera invincibila!

403

Elementele antibalistice instalate de Alianta Nord-Atlantica in Romania si Polonia au vulnerabilitati, a declarat Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii, dupa ce presedintele Vladimir Putin a avertizat ca Rusia detine o racheta invincibila. „Se pare ca sistemul antiracheta (al NATO – n.red.) are vulnerabilitati”, a spus Serghei Soigu, citat de agentia Interfax.

Joi, Vladimir Putin a sustinut ca un atac nuclear impotriva unui aliat al Moscovei va fi considerat un atac contra Rusiei. El a avertizat ca armata rusa detine o racheta de croaziera invincibila si va riposta imediat.

„Vom considera orice utilizare a armelor nucleare contra Rusiei sau a aliatilor ca fiind un atac nuclear impotriva natiunii noastre. Riposta va fi imediata”, a subliniat Vladimir Putin intr-un discurs rostit in Parlamentul de la Moscova.

Liderul de la Kremlin a atras atentia ca armata Rusiei are o racheta invincibila, care „poate atinge orice zona din lume”, neputand fi oprita de sistemele antibalistice instalate de Statele Unite in Europa si Asia.

Administratia Vladimir Putin a criticat de nenumarate ori initiativa SUA de a instala elemente antiracheta, in cadrul NATO, in Romania si Polonia, precum si montarea unui sistem antibalistic in Coreea de Sud, noteaza ziare.com.

Washingtonul si NATO sustin ca instalatiile antiracheta din Europa nu sunt indreptate contra Rusiei, vizand contracararea amenintarilor balistice din Iran, in timp ce sistemul din Coreea de Sud vizeaza amenintarea nord-coreeana.