Politic

Ministrul pentru Mediul de afaceri: Valoarea banilor in Romania este mult mai mare! 100 de euro valoreaza cat 200 de euro in Marea Britanie!

Valoarea banilor in Romania este mult mai mare decat afara, iar 100 de euro valoreaza cat 200 euro in Marea Britanie si cat 150 euro in Germania, a declarat, joi, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, prezent la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

„Este important sa promovati conceptul ‘value for money’. Foarte multi oameni care viziteaza tara noastra sunt surprinsi de serviciile si de calitatea serviciilor pe care le pot gasi in Romania si pretul foarte redus pentru acestea. Discutam de la restaurante, la alt tip de servicii, cumparaturi si asa mai departe.

Este un lucru crucial cateodata, cand, o companie multinationala decide sa vina intr-o anumita zona, pentru ca exista multi expati. Si ei isi doresc un standard de viata cat se poate de bun”, le-a spus Laufer, diplomatilor si oamenilor de afaceri prezenti.

Loading...

In context, ministrul a precizat ca valoarea banilor in Romania este mult mai mare.

„Va dau un exemplu: 100 de euro in Romania valoreaza cat 200 de euro in marea Britanie si cat 150 euro in Germania. Valoarea banilor in Romania este mult mai mare. Lucrul acesta este un element serios pe care trebuie sa-l vindeti mai departe”, a mai aratat ministrul, conform Agerpres.

Declaratiile au fost facute in cadrul Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane (RADR), care a avut tema „O lume in schimbare: Mizele politicii externe a Romaniei”.

Declaratiile lui Ilan Laufer au starnit comentarii acide pe retelele de socializare, internautii reamintindu-i ca salariile in Romania sunt mult mai mici decat in celelalte tari mentionate de ministru, in schimb preturile la produse, combustibil si chiar si la unele servicii sunt comparabile, daca nu chiar mai mari.

Si analistul economic Bogdan Glavan l-a ironizat pe Ilan Laufer.

„Dat fiind ca valoarea banilor este mai mare in Romania decat in Marea Britanie propun sa-i devalorizam la noi. Cineva trebuie sa tina echilibrul pe lumea asta”, a comentat ironic prof. Glavan pe Facebook.

Sursa: Ziare.com

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP