Miliarde de dolari s-au evaporat de pe burse! Cati bani au pierdut cei mai bogati oameni ai lumii!

699
Traders work on the floor of the New York Stock Exchange Friday. The Dow Jones industrial average fell more than 600 points amid signs that interest rates are heading higher.

Caderea bursei americane a atras si pierderi substantiale pentru miliardarii lumii. Potrivit Bloomberg, averile celor mai bogati oameni ai lumii s-au micsorat, luni, cu peste 100 miliarde de dolari.

Cei mai bogati 500 de oameni din lume au pierdut ieri 114 miliarde de dolari, in urma caderilor de pe Wall Street, dupa ce optimismul fata de reducerea impozitelor, care a alimentat castigurile din ianuarie, a dat nastere la ingrijorari legate de inflatie, informeaza Mediafax.ro.

Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a fost lovit cel mai tare, acesta ramanand fara 5,1 miliarde dolari in conturi, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Averea CEO-ului Mark Zuckerberg e mai mica acum cu 3,6 miliarde dolari, al doilea cel mai mare declin. Nici Jeff Bezos nu a ramas neatins: acesta a pierdut 3,3 miliarde dolari.

Principalii indici ai bursei de pe Wall Street, Dow Jones Industrial Average si S&P 500 Index, au inregistrat in timpul sedintei de tranzactionare de luni cel mai semnificativ declin din 2011.

Scaderea s-a propagat si pe pietele din Asia si Europa, bursele deschizand sedintele pe pierdere marsi dimineata. Bursa de la Bucuresti a deschis, de asemenea, pe scadere.

Declinul vine in conditiile in care investitorii estimeaza ca Rezerva Federala a SUA (Fed) va fi nevoita sa majoreze rapid dobanzile dupa ce randamentul la obligatiunile de stat pe 10 ani a atins cea mai ridicata valoare din ultimii patru ani.

Mai mult, indicele Dow Jones a scazut, luni, pana la 1.597,08 puncte, cel mai redus nivel inregistrat vreodata.