Mesajul romanilor plecati din tara: „Ne-ati luat destul. Romania ramane tara noastra”

593

Multi dintre cei care au aprins luminile telefoanelor sunt romani care si-au lasat acasa copiii, parintii si casele, pentru a cauta printre straini o sansa pe care nu au primit-o in tara lor, nici la aproape 30 de ani de la revolutie. Roman stabilit in Marea Britanie: “Ne-ati luat destul! Ne-ati luat dragostea de copii pentru ca ne-ati tinut departe de ei si multe mame, cand vorbesc cu copiii lor, inchid telefonul si se intorc intr-o parte si plang in hohote! Multi parinti care si-au lasat copiii acasa. Copiii nostri au crescut peste hotare, se intorc in patria mama si nu stiu sa vorbeasca romaneste. Veniti aici!”

Umiliti si goniti pentru ca au venit sa ceara o sansa de a se intoarce acasa. Asa spun ca s-au simtit romanii care au venit de pretutindeni in piata Victoriei.

Roman plecat in Italia: “Avem 15 ani de cand suntem plecati. Am dori sa revenim in tara la noi. Vrem sa fim condusi de oameni capabili sa ne readuca inapoi in tara. Ne-am saturat.”

Romanii din diaspora au vrut sa se distanteze de cei care au instigat la violenta. Unii le-au cerut jandarmilor sa vina de partea lor.

Protestatara: “Veniti si voi ca si pentru voi luptam. Veniti aici, hai si voi. Hai veniti pe partea asta. Hai veniti aici ca si pentru copiii vostri suntem aici. Suntem in aceeasi echipa!”

Roman plecat in Canada: “Eu am venit special din Canada pentru aceste evenimente pentru ca sunt roman si nu mai vreau ca alti copii, cs alti romani sa traiasca viata in mizerie pe care am trait-o 21 de ani aici, in Romania. si eu vreau sa ma intorc in tara mea!”

Roman plecat in Italia: ”Venim din Milano. Chiar daca suntem plecati de multi ani, Romania ramane tara noastra.”

Roman stabilit in Canada: “Vreau sa lupt pentru tara mea, nu numai pentru mine ca eu am acolo in Canada. Copiii nostri, nepotii mei, familia mea, prietenii si toti romanii trebuie sa traiasca bine si sa se intoarca in tara lor.”

Roman stabilit in Italia: “Am mustrari de constiinta pentru bunicii mei care au murit in razboi, ei au plecat la razboi tot pentru copiii lor, pentru viitorul tarii. Trebuie sa dispara mafia, nepotismul, spaga, mita. Multi din Italia spun ca suntem in urma cu 80 de ani si au dreptate. Trebuie sa ne rupem masinile sa ajungem acasa, sa ne vedem familia.”

Totusi, multi nu vor sa isi piarda speranta ca in tara de bastina, e loc de mai bine!

Sursa: Protv