Stiri Romania

Mesajul emotionant al Catalinei, o tanara din Dorohoi care munceste de 14 ani in strainatate: „Sincera sa fiu, duc dorul Romaniei”

O tanara din Dorohoi, in varsta de 33 de ani, lucreaza ca asistent de farmacie in Atena. Catalina Grigore locuieste in Atena din 2003 si povesteste ca i-a fost foarte greu sa se acomodeze si mai ales sa invete limba. Face exact ce ar fi facut si in Romania, dar in Grecia pe bani mai multi.

Loading...

„La inceput a fost foarte greu. Limba mi se parea foarte grea. Credeam ca nu voi reusi niciodata sa o invat! Studiile le-am facut in Romania, practica la fel, asa ca, intorcandu-ma aici, fiind alt sistem a trebuit sa o iau de la zero. Intre timp, invatand limba greaca, mi s-a oferit ocazia sa lucrez ca asistent la farmacia la care sunt si acum. stiind ca diploma este recunoscuta in strainatate, dupa cateva luni bune am reusit sa o recunosc. Asadar, un nou start. Noi reguli, noi termeni, alt mod de lucru. Colegele m-au ajutat, am trecut cu brio perioada de proba si am ramas in sistem”, a spus Catalina Grigore.

Oricat de bine i-ar merge peste hotare, romanca tot ar vrea sa se intoarca acasa.

„Sincera sa fiu, duc dorul Romaniei. S-au schimbat multe…Din perioada in care studiam acolo, salariile de acum sunt destul de bune, chiar ajung la cele primite de noi, aici, care au scazut foarte mult din cauza crizei si situatiei financiare precare cu care se confrunta Grecia. Nu sunt de-acord cu monopolul lanturilor farmaceutice si pentru ca in momentul de fata cei care vor sa-si deschida ceva pe cont propriu sunt nevoiti sa se duca la sate. Nu sunt de-acord cu targhetul impus angajatilor, prin care in functie de vanzari ti se stabileste salariul. Nu poti baga pe gat oamenilor medicamentele. Mi-as dori sa se schimbe toate astea si sa se incerce un trai mai bun pentru toti oamenii, indiferent de studii sau pozitie sociala! Pentru mine Romania inseamna ACASa…familie… liniste…Cele mai frumoase amintiri, chiar daca aproape jumatate din viata mea mi-am petrecut-o aici. Vreau la un moment dat sa ma intorc de tot in tara.”, a spus Catalina, conform diasporaazi.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP