Meci de Grand Slam la Sibiu Open!

428

Sferturile de finala programeaza un meci extrem de interesant, intre campionul mondial Lukas Rosol si principalul favorit, Laslo Djere – locul 86 ATP. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania, Sibiu Open, a ajuns in faza sferturilor de finala. Ca deobicei, turneul a fost unul plin de rasturnari spectaculoase, de eliminari neasteptate si cu multe surprize. Nu e de mirare ca in faza sferturilor de finala au ajuns jucatori intrati pe tabloul principal din calificari, cu un wild-card sau chiar din postura de lucky loser.

Patru dintre favoriti au parasit deja competitia de simplu la Sibiu Open. Favoritul 2, austriacul Dennis Novak, a fost scos chiar din primul tur de Dragos Dima, intrat pe tablou cu un wild-card, intr-un meci exceptional facut de jucatorul roman, incheiat 6/2, 6/1. Favoritul 3, australianul Marc Polmans a fost eliminat in turul secund de polonezul Kamil Majchrzak, un nume de care romanii s-au tot lovit in ultima saptamana. Italianul Gianluigi Quinzi, favoritul 6, s-a accidentat in meciul din primul tur impotriva lui Barranco Cosano si a fost nevoit sa se retraga inclusiv din competitia de dublu unde facea pereche cu campionul de la Australian Open din 2015, Simone Bolelli. Acesta, al 4-lea favorit, a trecut usor in primul tur de germanul Jeremy Jahn dar a cedat in turul secund in fata lui Jelle Sels, care l-a eliminat cu 7/6, 6/3. Prin urmare, dintre favoriti se mai regasesc pe tablou doar patru jucatori, Laslo Djere, Pedro Sousa, Pedro Martinez si campionul mondial Lukas Rosol.

Sferturile de finala de astazi programeaza un meci incredibil pentru un turneu de nivelul Sibiu Open, un adevarat meci de Grand Slam. Laslo Djere, principalul favorit, ocupa cel mai inalt loc in clasamentul ATP dintre jucatorii prezenti la Sibiu Open, locul 86 si are pana acum 6 participari la Grand Slam-uri. De cealalta parte, Lukas Rosol are la activ nu mai putin de 30 de participari la Grand Slam-uri si este campion mondial cu echipa Cehiei in Cupa Davis. Cei doi se vor intalni la ora 14 pe terenul central al Tenis Club Pamira. in celelalte sferturi de finala Jelle Sels, jucator venit din calificari, da piept cu spaniolul Javier Barranco Cosano, aparut pe tabloul principal din postura de lucky loser. Spaniolul Pedro Martinez, favorit 7, il intalneste azi pe portughezul Pedro Sousa, favorit 3. Cel de-al patrulea sfert de finala ii pune fata in fata pe polonezul Kamil Majchrzak si pe Dragos Dima, jucator venit tot din calificari. Majchrzak este un adevarat nemesis pentru jucatorii romani in ultima saptamana. Polonezul a jucat impotriva Romaniei in Cupa Davis, a pierdut in fata lui Marius Copil dar l-a invins in meciul decisiv pe Adrian Ungur si a adus victoria tarii sale. Dima are astazi ocazia sa razbune Romania si sa se califice in semifinalele celui mai important turneu de tenis din Romania.

Maine, semifinalele turneului vor incepe la ora 12:30 si vor fi urmate de finala turneului de dublu. Biletele pentru ultimele faze ale competitiei costa 20 de lei pentru ziua de sambata si 40 de lei pentru duminica si pot fi cumparate de la receptia Tenis Club Pamira, pe str. Calea surii Mici, nr. 39.

Sibiu Open este un eveniment cofinantat de Consilul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.