Stiri Romania

Mars in Bucuresti la 27 de ani de la inceputul Pietei Universitatii: Cine uita nu merita! Nu lasati istoria sa se repete!

In acest weekend, in Bucuresti, va fi organizat un mars pentru democratie, la implinirea a 27 de ani din momentul in care a inceput manifestatia din Piata Universitatii, cunoscuta si sub numele de Golaniada si care a durat 53 de zile.

„22 aprilie 1990 – 22 aprilie 2017. Mars pentru Democratie! La ora 19 se pleaca in mars din Piata Victoriei spre Universitate. Se va tine un moment de reculegere pentru victimele acelei perioade, iar la ‘La fantani’, locul care si azi mai miroase a sange in amintirile noastre, se vor depana amintiri”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului Punctul 8 de la Timisoara. Cine uita nu merita!.

Loading...

Organizatorii au transmis ca sunt asteptati la mars si cei care au participat la manifestatia din 1990, iar cei care nu se pot deplasa sunt invitati macar in Piata Universitatii, arata ziare.com.

„Ar fi o deosebita onoare pentru noi sa ii avem alaturi pe eroii care au luptat pentru democratie si care, astazi, poarta ranile curajului de care au dat dovada. Cei care nu se pot deplasa in coloana sunt asteptati in P-ta. Universitatii”, au transmis acestia.

In plus, organizatorii marsului transmit oamenilor sa nu lase istoria sa se repete.

„Dupa 27 de ani suntem in strada pentru aceleasi cerinte. Noul punct 8 de la Timisoara: ‘Fara condamnati penal in demnitatile publice’ si un CNA care sa nu mai permita minciuna si dezinformarea unor posturi ca Antena 3 si RTV. NU lasati istoria sa se repete!”, se incheie mesajul de pe pagina de eveniment.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP