Marire salariala substantiala pentru medici, de la 1 martie! Cat va castiga un medic primar!

536

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, miercuri, ca toti medicii si toate asistentele din Romania vor intra de la 1 martie direct pe grila de salarizare din 2022.

Conform ministrului, un medic primar va primi 15.000 de lei pe luna, in loc de 4.000 de lei cat primeste in prezent.

“Este vorba de absolut toti medicii si toate asistentele care urca pe grila din 2022 direct, incepand de maine, va vom transmite salariile ca sa vedeti despre ce este vorba. Pot sa va spun ca un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adauga in mod evident vechimea si celelalte sporuri de care beneficiaza. in sistemul de sanatate, salariile chiar vor fi foarte mari si ne-am bucurat sa constatam ca inca de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea ca vor creste salariile”, a spus Vasilescu, conform Agerpres.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat si care vor fi cresterile salariale pentru personalul din invatamant, de la 1 martie.

„De la 1 martie cresc salariile pentru medici si asistente, care urca direct pe grila din 2022 si, de asemenea, primesc in plus 20% cei din personalul didactic. Ca sa ofer si exemplu, un asistent universitar care pana ieri a avut un salariu de 3.834 de lei va avea un salariu de la 1 martie de 4.601 lei, deci o crestere de 600 de lei. Un profesor universitar care in 2016 a avut 6.450 de lei va avea de la 1 martie un salariu de 10.383 de lei. Un profesor gradul I , profesor de invatamant preuniversitar, va avea de la 1 martie un salariu de 4.724 de lei”, a precizat ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, la Romania Tv, conform Mediafax.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, declara pe 8 februarie ca salariile medicilor nu vor scadea, ci vor creste, ajungand chiar la peste 4.000 de euro brut pentru medicii legisti. Pintea a precizat ca 3% din angajatii din subordinea ministerului au probleme, „dar nu probleme mari”, astfel ca salariile consilierilor din ministerul Sanatatii vor scadea cu aproximativ 23%, iar ajustari vor fi si pentru functiile de conducere din minister, astfel incat un director de la Sanatate, de exemplu, sa aiba acelasi salariu ca un director din alt minister.