Sanatate

Mare atentie! Acestea sunt alimentele din casa ta care te pot ucide!

 

Surprinzator sau nu pentru cei mai multi dintre noi, trebuie sa stim ca exista unele alimente care ne pot ucide in cazul in care le mancam. Citeste in continuare pentru a afla care sunt aceste alimente si de ce ar trebui sa le arunci imediat.

In fiecare an, conform statisticilor realizate la nivel mondial, 14 milioane de persoane mor pentru ca nu stiu ce mananca!

Loading...

Unele alimente par sanatoase, dar specialistii spun ca pot contine substante care, in cantitati mari, pot provoca multe neplaceri, iar unele chiar pot ucide. De asemenea, se spune ca majoritatea “delicateselor ucigase” provin de Asia.

Semintele si samburii unora dintre cele mai indragite legume si fructe contin o toxina numita amygdaline, care in cantitati mari poate fi foarte toxica, potrivit Health.com. Merele, perele, mago, piersicile si caisele, toate se incadreaza in aceasta categorie. Desi ingerarea ocazionala sau accidentala nu e periculoasa, specialistii ne sfatuiesc sa fim atenti.

Atunci cand cartofii sunt expusi la prea multa lumina, ei se inverzesc si produc o toxina numita solanina. De aceea suntem sfatuiti ca, daca observam o zona verde chiar sub coaja, zona aceea trebuie bine curatata, altfel cartofii devenind periculosi. De asemenea fasolea rosie negatita este contraindicata, deoarece contine o toxina naturala numita lectins.

Frunzele de rubarba: rubarba este vanduta in supermarketuri special fara fruze, care sunt extrem de toxice.

Majoritatea persoanelor stiu ca multe varietati de ciuperci sunt toxice. Ele nu includ ciupercile salbatice vandute in magazine. Tinand cont ca este foarte greu sa distingi care varietate de ciuperci este sau nu este toxica, suntem sfatuiti sa cumparam numai din locuri autorizate.

Sursa: realitatea.net

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP