Manifestantii revin in Piata Victoriei! „Ramanem in strada pana la caderea Guvernului Dancila!”

473

Mii de oameni s-au adunat duminica seara, in Piata Victoriei. Evenimentul este intitulat „Nu cedam!”. Protestatarii spun ca vor ramane in strada pana cand Viorica Dancila isi va da demisia.

In continuare lumea vine in piata, de pe bulevardele adiacente sau de la metrou. In jurul orei 21.00 sunt circa 7.000 de oameni la protest. Multimea rasfirata in piata ocupa o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, cu multe grupuri de oameni care privesc dinafara acestei zone si cu locuri mai aglomerate in centrul pietei.

Politia a inchis traficul in mare parte din Piata Victoriei. Nu se mai circula dinspre Kiseleff si Aviatorilor, dinspre Lascar Catargiu spre Titulescu si dinspre Buzesti spre Lascar si Calea Victoriei.

Oamenii spun ca vor ramane pana cand premierul Viorica Dancila isi va da demisia.

„Nu putem da inapoi! Nu dupa ce PSD-ALDE a utilizat un aparat de represiune impotriva propriilor cetateni pe care chipurile ii guverneaza si le apara drepturile.

Este inacceptabil, incalificabil si nu putem ramane impasibili. Ramanem in strada pana la caderea Guvernului Dancila!

Plecati pana nu moare cineva!”, scriu organizatorii protestului de duminica seara.

Sambata, zeci de oameni au iesit in strada, manifestatia fiind una pasnica, spre deosebire, cand au avut loc incidente violente intre jandarmi si protestatari. 452 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Jandarmeria Romana se apara si spune ca interventia a fost una justificata. Cu toate acestea, procurorii militari s-au autosesizat si ancheteaza Jandarmeria, in urma evenimentelor de vineri.