Mai multi primari din Republica Moldova au votat unirea cu Romania! „Noi dorim sa ne intregim neamul nostru romanesc”

535

Cativa dintre primarii din Republica Moldova care au adoptat declaratii de unire cu Romania au fost invitati, marti, in Parlament, unul dintre ei cerand autoritatilor de la Bucuresti sa considere aceste primarii ca fiind romanesti.

”Suntem alaturi de un grup de primari din Republica Moldova. Acesti primari fac parte dintr-un grup de 36 de primari din Republica Moldova, cel de-al doilea stat romanesc, care au votat declaratii de unire cu Romania la inceput de 2018, un lucru extrem de important mai ales in acest an, cand marcam Centenarul”, a spus deputatul PMP Constantin Codreanu.

Cleopatra Cobzac, primarul comunei Codreanca, raionul Straseni, a afirmat ca initiativa de adoptare a declaratiei de unire au avut-o localnicii comunei.

”in primul rand vreau sa zic Buna ziua si bine v-am gasit, fratii mei de peste Prut!”. La data de 9 februarie comuna Codreanca, pe care o reprezint, a declarat deschis si a semnat declaratia de unire. S-a intamplat, fratii mei, ceea ce trebuia sa se intample dintotdeauna”, a spus Cobzac.

Un alt primar, Petru Frunze, din comuna Puhoi, Ialoveni, a afirmat ca aceste declaratii de unire sunt ”din suflet”.

”Noi dorim sa ne intregim neamul nostru romanesc si este un motiv si pentru alte localitati din Basarabia sa faca acest pas, un pas foarte important pentru ca cei din Basarabia sa simta valorile romanesti, dar si valorile Uniunii Europene. Vreau sa mentionez ca am avut posibilitatea sa intelegem modul de dezvoltare al Romaniei si vrem ca acest aspect sa fie implementat si in Republica Moldova, dar, cu parere de rau, prin intermediul actualei guvernari e imposibil sa dezvoltam Republica Moldova si avem mari sperante de la Romania sa ne considere pe noi, cei care am votat declaratii de unire, ca suntem primarii romanesti si sa beneficiem de tot ceea ce beneficiaza autoritatile locale din Romania”, a mai spus Frunze, citat de Mediafax.