Stiri Romania

Mai multe proteste sunt anuntate de Ziua Nationala, la Arcul de Triumf si in Piata Victoriei! „Romania moare”

Mai multe proteste sunt anuntate pe retelele de socializare, pentru vineri, de Ziua Nationala, la Arcul de Triumf, unde va avea loc parada militara, dar si in Piata Victoriei din Bucuresti, precum si in Alba Iulia.

Primul protest este anuntat pentru ora 9.00, la Arcul de Triumf, sub titlul „Ne cerem tara inapoi nextlevel”.

„A venit vremea sa ne onoram eroii. Sa ne amintim sacrificiile soldatilor nostri. Sa onoram, inca o data, precum in fiecare seara in care am iesit in strada, drapelul natiunii si insemnatatea lui din istorie si din constiinta tarii. A venit vremea sa onoram tara. Va fi 1 Decembrie, ziua noastra a tuturor. NU VREM SA FIM CONDUSI DE HOTI!! „, afirma organizatorii.

Acestia fac un apel la participanti sa nu huiduie pe durata paradei: „Avem rugamintea ca pe toata durata paradei sa NU huiduiti sau sa strigati sloganuri. Armata Romana si aliatii sai merita salutul nostru de ONOARE. Dupa parada, NE CEREM TARA INAPOI…#nextlevel!! „.

Loading...

Tot la Arcul de Triumf, este anuntat un protest incepand cu ora 10.00, sub titlul „Bucuresti: Fara politicieni penali la Parada Militara”.

„Pe 1 decembrie nu dorim politicieni cu probleme penale sa participe la Parada Militara de Ziua Nationala a Romaniei din Bucuresti! Nu va acceptam la aceasta zi speciala pentru Romania! Veti fi huiduiti de romanii care muncesc pentru tara! Voi ati furat si ati distrus tara! Voi veti plati!”, scriu organizatorii.

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei este programata sa inceapa la ora 11.00.

La parada va lua parte presedintele Klaus Iohannis. Si premierul Mihai Tudose a spus luni ca va fi prezent la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf.

Invitatiile pentru oficialii care sa asiste din zona de protocol la parada au fost facute de catre Administratia Prezidentiala. Spre deosebire de anul trecut, Klaus Iohannis le-a trimis de aceasta data invitatii si lui Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea atat la parada, cat si la receptia care va avea loc seara la Cotroceni.

Iohannis si-a explicat decizia de anul acesta, cand s-a hotarat, totusi, sa trimita invitatii celor doi, spunand ca lista a fost facuta „dupa functii, dupa merite… „.

Pana acum, Tariceanu, Dragnea si Tudose au anuntat ca nu vor participa la receptie. Despre prezenta la parada militara, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor nu au spus nimic si nici daca ar urma sa participe la alte evenimente organizate in tara.

Tot pe 1 Decembrie mai este anuntat un nou protest in Piata Victoriei, de la ora 18.00, sub titlul „Romania moare”. De altfel, oragnizatorii, care spun ca vor fi proteste in mai multe orase din tara, au lansat si site-ul romaniamoare.ro

„Romania Moare. Moare in fiecare zi: prin distrugerea justitiei; prin masurile fiscale care distrug motoarele dezvoltarii economiei; prin cei numiti pe criterii politice in functii, prin cei lipsiti de competenta si moralitate; prin atacurile asupra celor care vor sa schimbe ceva: jurnalisti, ong-uri sau de simpli cetateni; prin asediul valorilor europene; prin asediul asupra institutiilor create cu eforturi uriase si sacrificii ale populatiei; ne mor batranii si copiii lipsiti de masuri eficiente in sanatate; ne mor tinerii lipsiti de educatie; ne mor romanii de dor, obligati sa munceasca in alte tari. Refuzam sa fim complicii acestei tradari, acestei crime, prin tacerea noastra. Pe 1 Decembrie ne strangem in Piata Victoriei precum si in pietele din toate orasele tarii pentru a spune: VREM O ROMANIE A DREPTATII SI PROSPERITATII!”, este apelul organizatorilor.

Si la Alba Iulia este anuntat un protest de la ora 12.00, sub titlul „Alba Iulia: Fara politicieni penali la Parada Militara”.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP