Lovitura pentru Romania din partea Germaniei! Au anuntat ca nu vor fi de acord!

663

Ministrul bavarez de Finante, Markus Soeder, a respins, miercuri, ideea ca tari precum Romania si Bulgaria sa treaca la zona euro.

Potrivit acestuia, si partidul sau conservator se opune infiintarii postului de ministru de finate european, informeaza Reuters.

„Nu vrem alta dezbatere si nici mai multe pacaleli. Nu vrem ca din zona euro sa faca parte tari precum Romania si Bulgaria. Ne opunem eurobondurilor si fondarii unui Minister european de Finante”, a spus Soeder, influent membru al Uniunii Social-Crestine.

Declaratiile premierului desemnat al Bavariei au fost primite cu ropote de aplauze, in cadrul unei sedinte care a avut loc miercuri si la care au participat 4000 de persoane.

in luna decembrie, presedintele Klaus Iohannis a reiterat la Bruxelles ca Romania isi doreste sa adere la zona euro cat mai curand.

„Presedintele Romaniei a apreciat faptul ca toate statele membre participa la Summit, inclusiv cele care nu fac parte din zona euro, evidentiind necesitatea avansarii in procesul de consolidare a Uniunii Economice si Monetare printr-o abordare incluziva si consensuala a statelor membre. in context, presedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul ferm al Romaniei de a adera la zona euro cat mai curand posibil, aratand ca, pentru tara noastra, adoptarea monedei unice este un obiectiv de importanta esentiala, atat pentru economia nationala si prosperitatea pe termen lung a cetatenilor romani, cat si pentru pozitionarea noastra in interiorul Uniunii”, a precizat Administratia Prezidentiala, dupa ce Iohannis a participat la Summitul Euro in format extins de la Bruxelles.

Potrivit acordului de aderare la UE, Romania ar trebui sa adere la zona euro.

Sursa: Protv