Loteria vizelor 2020: Cum poti obtine una din cele 50.000 de vize puse la dispozitie pentru romani!

474

Nu mai putin de 50.000 de vize sunt puse la dispozitie pentru romanii care doresc sa emigreze in SUA in cadrul programului anual al Departamentului de Stat „Diversity Visa”, pentru anul fiscal 2020.

„Nu se percepe nicio taxa de inregistrare in programul DV. Instructiunile complete se pot gasi pe pagina de internet a Departamentului de Stat”, se arata intr-un comunicat de presa.

Inregistrarea electronica in Programul Diversity Visa al Statelor Unite va incepe miercuri 3 octombrie 2018 la 19:00 (ora Romaniei) si ea va ramane disponibila pana marti 6 noiembrie 2018 la 19:00 (ora Romaniei), mai informeaza sursa citata.

Formularul de participare (E-DV) si informatiile complete necesare pentru a trimite cererea de inregistrare pot fi obtinute accesand pagina www.dvlottery.state.gov.

Cum se face inscrierea

„Departamentul de Stat accepta cereri de inregistrare NUMAI pe pagina de internet E-DV. Cererea de inscriere necesita furnizarea unei adrese de e-mail. Ii incurajam cu tarie pe cei care doresc sa participe sa isi completeze si sa isi trimita singuri cererea de participare de pe adresa de e-mail personala.

Participantii pot alege ca altcineva sa trimita cererea in numele lor, dar ar trebui sa fie precauti daca persoana care se ofera sa ii ajute incearca sa le ceara o taxa – retineti, formularul online este simplu si NU SE PERCEPE NICIO TAXA pentru a participa.

Fie ca o persoana trimite o cerere de participare direct, sau un avocat, un prieten, sau o ruda ii ofera asistenta, numai o singura cerere de participare poate fi trimisa in numele fiecarei persoane”, se arata in comunicatul citat.

Tipareste pagina de confirmare generata online si pastreaz-o!

Cei care participa la program sunt atentionati ca este „foarte important” sa isi tipareasca pagina de confirmare generata online si „sa o pastreze pana la data de 30 septembrie 2020”.

„Numarul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica daca o cerere de participare a fost selectionata si de a obtine informatii despre solicitarea de viza si despre programarea la interviu, daca cererea a fost selectionata. Participantii nu trebuie sa permita altor persoane sa le retina pagina de confirmare, ci sa si-o pastreze ei insisi astfel incat sa poata verifica independent situatia cererii lor de participare.

Va atragem atentia asupra inscrierii cu o fotografie recenta, fara sa purtati ochelari, care sa fi fost facuta in ultimele sase luni. Cererile de participare insotite de fotografii care au mai fost trimise cu cereri de participare in programul anterior (DV-2019) vor fi descalificate”, se arata in comunicat.

Cum afli daca ai fost selectionat? Atentie!

Incepand cu data de 7 mai 2019, participantii la programul DV-2020 vor putea folosi numarul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov daca cererea lor a fost selectionata.

La aceeasi adresa participantii selectionati vor fi informati despre „modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei si membrii de familie eligibili”.

„Departamentul de Stat NU trimite mesaje e-mail pentru a ii instiinta pe participanti ca au fost selectionati pentru programul Diversity Visa. Informatia este disponibila NUMAI pe Entrant Status Check.

Va atentionam sa nu dati crezare niciunui e-mail care va informeaza ca ati fost selectionat sa solicitati o viza in programul DV. Aceste e-mailuri inselatoare sunt trimise de persoane de rea credinta cu intentia de a extorca sume de bani din partea dvs. sau pentru a obtine datele dvs. personale.

Retineti: guvernul american nu a trimis niciodata e-mailuri de instiintare a participantilor ca au fost selectionati si nici nu se intentioneaza acest lucru pentru programul DV-2020. Departamentul de Stat nu va solicita niciodata bani prin posta sau servicii de tipul Western Union”, este mesajul de atentionare transmis de Ambasada SUA la Bucuresti.