Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a facut de ras in direct la TV: Citeste impiedicat, pe silabe…

9368

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe Ludovic Orban de comportament antidemocratic dupa ce i-a cerut voie sa vorbeasca pe timpul premierului.

„Domnule premier, in numele unicului partid de Opozitie cer din timpul dvs., poate imi dati 2-3 minute. Dupa sedinta de ieri si discursul dvs., eu chiar sunt revoltat. Eu ma mir ca un om cu o asemenea structura antidemocratica, un om care nu poate digera in niciun fel democratia, a putut sa ajunga primul ministru al Romaniei.

In loc sa guvernati Romania, de trei luni stati si visati cum sa va pastrati scaunul. Romania zace neguvernata si aruncata la marginea democratiei, cu zeci de asumari si ordonante. Nimeni nu si-a permis pana acum aceatsta incalcare a statului de drept pana la dvs.”, a spsu Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, in plenul Parlamentului, la dezbaterea motiunii de cenzura, ca nu se lasa judecat de parlamentarii PSD care sunt ”nascuti din pixul lui Liviu Dragnea” si nu au adus nimic bun Romaniei.

„Inteleg ca aveti probleme cu cititul, asa ca sunt intelegator fata de voi. Vreti, nu vreti, sunteti parlamentari nascuti din pixul lui Dragnea si nu veti scapa de stigmatul asta in toata cariera dumneavoastra, pentru ca nu numai ca a fost semnata candidatura dumneavoastra de vechiul stapan, dar trei ani de zile l-ati slugarit cu ravna, ati votat toate aberatiile, toate proiectele impotriva interesului Romaniei, ati sustinut toate actiunile antiromanesti, toate actiunile care au dus la prabusirea imaginii externe a Romaniei, care a aruncat in aer economia, care au distrus increderea mediului de afaceri si al investitorilor in Romania si ne-au adus pe marginea prapastiei. Puteti sa faceti ce vreti! Nu ma las judecat de noi, pentru ca in trei ani de zile ati aratat clar de ce sunteti in stare: de saracie, dezinformare, minciuna, slugarnicie si n-ati adus nimic bun Romaniei decat dezolare, imagine catastrofala la nivel international si pana la urma o prabusire dramatica meritata in care s-a intors complet vointa oamenilor”, a declarat premierul Orban la dezbaterea motiunii de cenzura.

Potrivit prim-ministrului, singurul lucru care i-a deranjat pe semnatarii motiunii si i-a determinat sa o depuna a fost angajarea raspunderii Guvernului pe instituirea unui regim electoral care da „un plus de democratie”, un drept suplimentar cetatenilor, „care permite sa aleaga primari mai reprezentativi si sa schimbe primarii care si-au batut joc de comunitatile locale pe care le-au condus”.

El a amintit de Ordonanta 13, afirmand ca aceasta a fost adoptata „noaptea ca hotii”, in timp ce Guvernul Orban a emis ordonante de urgenta „pentru a rezolva probleme romanilor”.

„Voi, avand o majoritate parlamentara, ne atacati pe noi ca am emis ordonante de urgenta? Voi ati emis ordonanta de urgenta 13 noaptea ca hotii, ca sa scapati de pedeapsa puscariabilii care va conduceau! Noi am emis ordonante de urgenta pentru a rezolva probleme romanilor, pentru a oferi masa calda in scoli pentru 65.000 de copii printr-un program-pilot pe care-l vom dezvolta din fonduri europene. Noi am adoptat ordonante de urgenta ca sa salvam prostiile si incompetenta voastra”, a sustinut Orban.

Seful guvernului a exemplificat ca a adoptat marti o OUG pentru a impiedica situatia in care Romania sa fie obligata sa ramburseze la Uniunea Europeana 2 miliarde de euro pentru ca social-democratii „n-au fost in stare” sa finalizeze proiectele de extindere retele de apa si canal, desi ele trebuiau terminate in exercitiul 2007 – 2013.

„Daca nu le finalizam pana in 2020, Romania va trebui sa plateasca, din cauza voastra, 2 miliarde de euro inapoi si mii de romani vor ramane fara conectare la apa si canal”, a adaugat Orban care a dat apoi citire judetelor unde exista astfel de situatii.

„Am dat ordonante de urgenta dupa ce ati pus pe butuci companiile statului, Complexul Energetic Oltenia, Tarom. Fara ordonanta de urgenta adoptata ieri nu putem acorda ajutorul de salvare care sa impiedice inchiderea acestor companii-fanion pentru Romania, din cauza voastra, nu din cauza noastra. Ce ati facut trei ani de zile? Ne cereti noua socoteala pentru trei luni in care am schimbat ritmul de lucru, am reparat imaginea externa a Romaniei, am rezolvat in fiecare zi zeci de problemele, cele mai multe dintre probleme provocate de catre dumneavoastra”, a adaugat premierul.

Potrivit acestuia, semnatarilor motiunii de cenzura le este frica de primarii din teritoriu.

„Dumneavoastra depuneti motiune de cenzura dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca va este frica de democratie, pentru ca va este frica ca intr-un sistem autentic democratic de alegere a primarilor veti pierde mai mult de jumatate dintre primari si pentru ca primarii au spus ca nu va mai sustin daca nu impiedicati adoptarea legii de alegere a primarilor in doua tururi. Asta e motivul – demagogia pe care ati manifestat-o in ultima perioada este de neacceptat, iar din punctul meu de vedere nu dau doi bani pe toate afirmatiile voastre despre democratie in care ati facut tot ce ati putut, trei ani de zile, sa calcati drepturile si libertatile fundamentale ale romanilor, sa folositi puterea publica in mod abuziv, sa calcati in picioare demnitatea umana, sa va bateti joc de romani mintindu-i cu nerusinare si neoferindu-le altceva decat praful de pe toba. In campania electorala din 2016 erati travestiti in albine si promiteati miere, Cand ati ajuns la putere v-ati dat arama pe fata ca nu sunteti altceva decat niste viespi care n-aveti decat ac si venin pentru roman, nu miere, asa cum le-ati promis”, a sustinut presedintele PNL.