Stiri Romania

Lacul fara fund din Romania care iti taie respiratia!

Ascuns, undeva, intr-o zona impadurita de la poalele Muntilor sureanu, „Lacul fara fund”, cum mai este numit, iti incanta privirea cu peisaje de vis.

Lacul Iezerul sureanu este format la altitudinea de 1.840 m si este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din Romania.

Loading...

Are o adancime de 8 metri, o lungime de 94 de metri si o latime de 91 m. Practic, e un spatiu neobisnuit de intim si retras, in contextul geografic spectaculor al Muntilor sureanu. Specialistii spun ca este vorba despre ”circul glaciar sureanu”, sculptat in resturile domoale ale platformei sureanu-Comarnicelac-sureanulu. intinderea cu apa stravezie poate fi cel mai bine admirata de pe traseul de urcare pe masivul Şureanu. Veti avea panorama Muntilor sureanu si, mai ales, a iezerului, pe fundul caruia se pot zari bolovani uriasi.

Cei care viziteaza aceasta minunatie a naturii trebuie sa stie ca inotul in iezer este interzis. Datorita limpezimii, apa iezerului sureanu creeaza iluzia optica a adancimii mici. in realitate, insa, apa este adanca inca de la mal, extrem de rece si poate cauza crampe musculare chiar in timpul verii, arata ziarulunirea.

Accesul porneste pe DN 67 C, trece prin Sugag si continua pe DJ 704, pe partea dreapta a lacului Oasa. Veti trece, apoi, pe langa Manastirea Oasa, prin Luncile Prigoanei, Poarta Raiului, partiile Domeniului Schiabil sureanu si veti ajunge la Cabana sureanu, care apartine Armatei.

Lacul Iezerul Sureanu face parte din situl natural ”Frumoasa”, care cuprinde trei masive (Cindrel, Lotru, Sureanu) ale grupe Parang. Alaturi de Iezerul Mare si Iezerul Mic din Cindrel, Iezerul Sureanu intregeste relieful glaciar al zonei.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP