Stiri Romania

Klaus Iohannis: Voi avea o intalnire cu presedintele Ucrainei. Negociem pana se rezolva chestiunea invatamantului in limba romana!

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca in marja Summitului Parteneriatului Estic de la Bruxelles se va intalni cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, subliniind ca Romania este hotarata sa negocieze pana se va rezolva chestiunea invatamantului in limba romana din aceasta tara.

„Astazi voi avea mai multe intalniri. Sigur o sa ma salut cu totii liderii, dar voi avea o intalnire cu presedintele Ucrainei, domnul Porosenko, fiindca pentru noi este extrem de importanta legea invatamantului din Ucraina si suntem foarte hotarati sa negociem pana cand se rezolva chestiunea invatamantului in limba romana”, a spus seful statului, inainte de a participa la reuniune.

Loading...

Presedintele Iohannis a precizat ca va avea o intalnire si cu premierul Moldovei, Pavel Filip.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat vineri, intrebat despre invitatia omologului sau moldovean, Igor Dodon, de a vizita Republica Moldova, ca acesta va primi un raspuns „in due time”.

„O sa primeasca un raspuns, cum se spune in limbajul diplomatilor, in due time”, a spus presedintele Iohannis, la Bruxelles, unde urmeaza sa participe la Summitul Parteneriatului Estic.

Pe 31 octombrie, presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a intalnit cu ambasadorul Romaniei la Chisinau, Daniel Ionita, prin intermediul caruia a transmis o scrisoare sefului statului roman in care il invita pe acesta sa efectueze o vizita in Republica Moldova.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP