Stiri Romania

Klaus Iohannis solicita acordul Parlamentului pentru infiintarea a unui detasament de contrainformatii al NATO!

Presedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului, prin intermediul unei scrisori, sa aprobe infiintarea pe teritoriul Romaniei a Detasamentului de Contrainformatii Bucuresti, structura NATO, care isi va desfasura activitatea pe langa Comandamentul Diviziei Multinationale de Sud Est din Bucuresti.

„In baza deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varsovia din 2016, in cadrul pachetului de masuri pentru asigurarea prezentei inaintate adaptate pe flancul sud-estic al Aliantei Nord Atlantice, s-a stabilit constituirea unor structuri de comanda si control NATO pe teritoriul Romaniei. in continuarea implementarii acestor masuri, structurile NATO responsabile au notificat Romania despre aprobarea infiintarii pe teritoriul tarii noastre a Detasamentului de contrainformatii NATO ( ACCI Bucharest Detachement- BuDET)”, se arata in scrisoarea sefului statului, adresata luni Birourilor Permanente Reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Loading...

Conform scrisorii semnata de seful statului, infiintarea acestei structuri face parte din „efortul Aliat de implementare, in aceasta zona, a masurilor de sporire a capacitatii de reactie la provocarile mediului international de securitate, constituind o obligatie a Comandamentului Aliat pentru Contrainformatii de a-si asigura, prin mijloace proprii, protectia contrainformativa a structurilor NATO de comanda si de control”.

Detasamentul de contrainformatii NATO isi va desfasura activitatea pe langa Comandamentul Diviziei Multinationale de Sud Est din Bucuresti.

CSAT a avizat infiintarea acestui detasament pe teritoriul Romaniei.

„in temeiul art 3 lit b) din Legea 291.2007 privind intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei, la propunerea Prim -ministrului Guvernului Romaniei, solicit Parlamentului sa aprobe infiintarea, pe teritoriul Romaniei, a Detasamentului de Contrainformatii Bucuresti, fara indicativ de unitate militara”, conchide Klaus Iohannis.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP