Klaus Iohannis s-a intalnit cu premierul Moldovei la New York! Ce i-a promis seful statului!

375

Angajamentul pro-european al Republicii Moldova si caracterul ireversibil al reformelor realizate in acest scop sunt esentiale, a declarat presedintele Klaus Iohannis, joi, relateaza News.ro.

Declaratiile au fost facute in timpul discutiilor avute cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, in marja segmentului de nivel inalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

De asemenea, News.ro relateaza ca presedintele Romaniei a subliniat importanta unei bune comunicari strategice atat in relatia cu Uniunea Europeana, cat si cu cetatenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reforma si a beneficiilor apropierii de UE.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a avut, la New York, in marja participarii la segmentul de nivel inalt al celei de a 73-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, o intrevedere bilaterala cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Discutiile au vizat modalitatile de aprofundare si extindere a cooperarii bilaterale, in cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova.

“Astfel, presedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul Romaniei cu privire la sustinerea optiunii europene, a modernizarii si a transformarii democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru imbunatatirea vietii cetatenilor sai”, precizeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa, de joi.

Conform sursei citate, premierul Pavel Filip l-a asigurat pe presedintele Iohannis de hotararea autoritatilor de la Chisinau de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeana.

De asemenea, prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precadere in domeniul energetic si cel al transporturilor.