Klaus Iohannis s-a alaturat campaniei de curatenie Let`s Do It Romania: „Curatenia este necesara mai in profunzime”

374

Presedintele Klaus Iohannis a participat marti la o actiune de curatenie nationala, in cadrul campaniei ”Let`s Do It Romania”. Aceasta actiune a avut loc in Padurea Cernica.

Romania este o tara extraordinar de frumoasa, dar, din pacate, multi considera ca natura este un fel de groapa de gunoi, a afirmat presedintele Klaus Iohannis.

El a subliniat ca vrea sa dea un exemplu prin participarea sa la miscarea sociala Let’s Do It, Romania.

“Avem o tara extraordinar de frumoasa. Din pacate, multi considera ca natura este un fel de groapa de gunoi. Noi, ceilalti, care intelegem ca natura trebuie pastrata, ingrijita, venim si strangem gunoaiele. Este important sa intelegem ca natura trebuie pastrata, mediul trebuie pastrat curat. si pana cand inteleg toti sa nu mai aruncam tot felul de gunoaie e bine sa dam astfel de exemple”, a declarat seful statului la Padurea Cernica.

Este un fel de inceput al campaniei care, credem noi, va culmina pe 15 septembrie. Ei nu sunt la prima actiune – a 6-a – si in acesti ani au mobilizat 1 milion si jumatate de voluntari. Sper ca la 15 septembrie sa fie foarte foarte multi romani, va invit pe toti sa participati. Am constatat acum cativa ani cand eram dascal ca tinerii sunt foarte deschisi si participa bucurosi la astfel de actiuni. Prin faptul ca am venit eu, primul politician, sunt convins ca vor mai fi si alti politicieni, sa dea exemple pentru ceilalti.
Astazi vorbim despre natura frumoasa. Cred ca in general curatenia este necesara mai in profunzime. Sper ca aceasta actiune sa-i faca pe romani sa participe.

Din 2010 si pana in prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari in actiuni de curatenie nationala si peste 50 000 de elevi si parinti in proiecte de educatie ecologica.

Sursa: Protv