Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor: Traim clipe in care trebuie sa ne aparam integritatea atat din punct de vedere teritorial, cat si spiritual

4

Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj cu ocazia Zilei Eroilor in care aduce un omagiu martirilor, insa vorbeste si despre momentele dificile prin care trecem din cauza pandemiei de coronavirus.

„In aceste momente dificile, cand suntem pusi la incercare de pandemia de COVID-19, este esential sa ne inspiram din victoriile trecutului si sa ne lasam ghidati de ratiune, responsabilitate, altruism si curaj”, transmite presedintele.

Klaus Iohannis spune in mesajul transmis ca Romania trebuie sa construiasca „o mostenire pe care generatiile urmatoare sa se bazeze”.

„Eroii nostri raman de-a lungul timpului adevarate simboluri ale abnegatiei, curajului si simtului datoriei. Prin sacrificiul lor, servesc drept modele de urmat pentru tinerele generatii, lasand in urma o lectie a daruirii de sine pentru un ideal suprem, acela de a ne servi patria. (…) Raspunderea fiecaruia dintre noi a crescut considerabil in ultima perioada si trebuie sa facem impreuna schimbari de durata pentru a crea o mostenire pe care generatiile urmatoare sa se bazeze”, sustine Iohannis.

Presedintele transmite in mesajul sau ca in aceste momente „trebuie sa ne aparam integritatea”, atat teritoriala cat si spirituala.

„Traim clipe in care trebuie sa ne aparam integritatea atat din punct de vedere teritorial, cat si spiritual. imi exprim intreaga recunostinta pentru toti eroii nostri! Datoria noastra, a tuturor, este de a demonstra ca am inteles sensul luptei si jertfei lor supreme si de a mentine vie memoria acestora.”, se arata in mesajul presedintelui.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis multumeste medicilor pentru activitatea lor din aceasta perioada.

„Astazi transmitem pretuirea si aprecierea si catre eroii nostri din aceste zile, cei care se afla in prima linie in lupta cu acest inamic invizibil – medicii si personalul medical. Prin eforturile lor extraordinare, au reusit sa limiteze raspandirea virusului si sa salveze vieti, curajul demonstrat in fata pericolului reprezentand o sursa de inspiratie pentru noi toti”, mai transmite presedintele.