Klaus Iohannis, mesaj de ziua Armatei: „Armata este aidoma unui organism viu”

513

 

”Armata este aidoma unui organism viu, intr-un proces continuu de transformare si adaptare la realitatile strategice ale unui mediu international care evolueaza constant. Prin urmare, trebuie sa fim permanent preocupati de procesul de selectie, educare si pregatire a tuturor categoriilor de militari, pentru ca resursa umana reprezinta valoarea suprema a armatei noastre”.

”Armata este una dintre institutiile fundamentale ale statului, care contribuie in mod decisiv la credibilitatea si prestigiul Romaniei in lume si care se bucura de respectul si increderea cetatenilor.

Va incurajez sa actionati in continuare preventiv si sa dovediti spirit inovativ, capacitate de adaptare la schimbare, sa va iubiti tara si sa continuati sa confirmati, ca si pana acum, deviza care va uneste si va mobilizeaza: Onoare si Patrie! La Multi Ani, Armata Romaniei!”

Premierul Mihai Tudose a afirmat, de Ziua Armatei, ca Guvernul este un partener neconditionat al militarilor care, „prin jertfa, curaj si devotament asigura securitatea cetatenilor si integritatea teritoriala”.

„‘Pe aici nu se trece’ si ‘impreuna suntem mai puternici’ sunt devize castigate de Armata Romana prin jertfa, curaj si devotament. Anul acesta am celebrat 100 de ani de la victoriile de la Marasti, Marasesti, Oituz, victorii spectaculoase, care au schimbat soarta Romaniei in Primul Razboi Mondial. Un an mai tarziu, in 1918, celebram Marea Unire a poporului roman. Acum, la 100 de ani distanta, Romania reprezinta un pol de stabilitate in regiune, lucru vizibil si prin increderea si respectul de care se bucura Armata in randul cetatenilor romani, dar si din partea aliatilor nostri”, a scris Mihai Tudose intr-un mesaj pe pagina sa de Facebook.