Stiri Romania

Klaus Iohannis, mesaj catre ambasadori: Nu uitati, sunteti Romania acolo unde activati! Acordati cea mai mare atentie apararii cu maxima strictete a drepturilor romanilor de pretutindeni!

Presedintele Klaus Iohannis i-a indemnat, miercuri, pe diplomatii romani sa nu uite ca ei sunt Romania acolo unde activeaza si le-a transmis rugamintea de a acorda cea mai mare atentie apararii cu maxima strictete a drepturilor si intereselor romanilor de pretutindeni.

”Va rog sa acordati cea mai mare atentie apararii cu maxima strictete a drepturilor si intereselor romanilor de pretutindeni. Romani traiesc peste tot, dar intre diferitele grupuri ale diasporei exista diferente esentiale. Sunt romani care au legaturi istorice vechi cu tara, sunt romani care au plecat abia dupa revolutie si fiecare tara are specificul ei cu romanii de acolo. Pe mine si pe dumneavoastra trebuie sa ne intereseze foarte mult si in acelasi fel toti”, le-a spus presedintele ambasadorilor si consulilor generali romani.

Loading...

Seful statului le-a reamintit acestora ca anul viitor se implinesc o suta de ani de la Marea Unire, ”eveniment de mare semnificatie si pentru diplomatia romaneasca”.

”Mesajul pe care Romania il va transmite lumii in 2018 este acela al centenarului unei constructii statale care si-a demonstrat pe deplin viabilitatea si care pe plan extern si-a probat in momente foarte dificile identitatea, stabilitatea si relevanta internationala. Statul roman rezultat prin Marea Unire nu a fost un dar al istoriei, ori rezultatul unui troc intre marii ei actori. Idealul Marii Uniri s-a infaptuit prin idealul jertfei supreme, ca si prin efortul diplomatic remarcabil al generatiei de atunci. Este un efort care trebuie sa va inspire permanent in tot ceea ce veti face, pentru ca obiectivele nationale de politica externa sa fie duse cu bine la capat, iar Romania sa fie mai puternica, mai sigura, mai prospera si mai respectata”, a afirmat Klaus Iohannis.

Presedintele le-a urat succes diplomatilor, insa nu ”pe persoana fizica”.

”Va multumesc si va doresc tuturor mult succes in activitatea diplomatica. Nu uitati, dumneavoastra sunteti Romania acolo unde activati. Cu cat o faceti mai bine, cu atat mai bine functioneaza relatia statului respectiv cu Romania. Asadar, nu va imaginati ca va doresc succes numai pentru dumneavoastra pe persoana fizica, va doresc succes pentru ca noi toti impreuna sa facem o politica externa ca lumea”, a spus presedintele Iohannis in incheierea discursului sau.

Sursa: News.ro.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP