Politic

Klaus Iohannis da de pamant cu liderii partidelor de guvernamant! „Dragnea trebuie sa demisioneze. Asta cu statul paralel e o gluma proasta. Nu ma tem de suspendare”

 

Presedintele Klaus Iohannis a tinut sa demonteze propaganda televiziunilor aservite care au preluat pe nemestecate scenariul politicienilor penali cu privire la „statul paralel”. ”Nu exista stat paralel. Este o gluma proasta. Dragnea trebuie sa demisioneze” a declarat Klaus Iohannis miercuri seara.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, intrebat despre statul paralel, ca este o gluma destul de proasta si ca spera ca romanii sa inteleaga ca nu exista niciun stat paralel, insa exista “cateva persoane care vor sa acapareze toata puterea si care pentru a face asta se victimizeaza”.

“Este o gluma destul de proasta asta cu statul paralel si sper sa inteleaga si romanii ca de fapt nu exista niciun stat paralel, dar exista cateva persoane care vor sa acapareze toata puterea si care pentru a face acest lucru se victimizeaza si inventeaza astfel de concepte. in Romania nu a existat si nu exista un stat paralel. Este un concept care vine din tari cu sisteme relativ nedemocratice si nu are rost sa facem paralele”, a declarat Iohannis, miercuri seara, la Ploiesti, intrebat despre afirmatiile lui Tariceanu potrivit carora seful statului ar fi patronul.

Loading...

Intrebat despre rezolutia PSD, seful statului a spus ca, cu astfel de rezolutii, nu fac decat “sa se situeze singuri chiar la marginea unui comportament democratic”.

“Exista insa, intr-adevar, diferiti centri care promoveaza concepte politice diferite si, daca stam sa judecam bine, atunci avem forte politice care sunt la putere si forte politice care sunt in opozitie. Este clar ca exista diferente majore de abordare intre acestia, dar asta nu inseamna ca avem de-a face cu un stat paralel. Avem abordari politice diferite si atata vreme cat avem o democratie vie in Romania, acest lucru mie mi se pare ok”, a mai afirmat Iohannis.

Intrebat daca se teme de o eventuala suspendare a sa, presedintele a spus ca nu s-a temut niciodata si nici nu se teme de suspendare, ca nu exista niciun temei pentru un astfel de demers si ca nici nu crede ca romanii isi doresc acest lucru. ”Nu ma tem absolut deloc de suspendare. Nu exista nici un temei, nu cred ca romanii isi doresc asta”, a mai declarat președintele.

Iohannis a spus ca este clar ca Liviu Dragnea trebuie sa demisioneze din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

”M-ati intrebat daca am asistat la acel circ din fata DNA. Nu m-am uitat expres, dar a fost atat de evident in toata media incat nu a putut fi evitat. Eu cred ca este clar ca trebuie sa demisioneze. Trebuia sa nici nu ajunga acolo, nu sa demisioneze. insa cred ca acest tip de circ, cu victimizari si asa mai departe, nu face deloc bine democratiei”, a subliniat presedintele”, a spus Klaus Iohannis

”Este gresit ca in conducerea statului sa ajunga oameni cu probleme penale, fiindca acesta este rezultatul. Ei ajung acolo si vor sa-si apere pielea proprie, nu pielea romanului si atunci apar astfel de situatii de tip circ, cand oameni in toata firea vin si statueaza prostii de tipul statului paralel, se victimizeaza si asa mai departe, cand de fapt scopul lor este doar de a-si proteja propria persoana”, a afirmat presedintele Iohannis.

intrebat despre acuzatiile lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, seful statului a declarat: ”intreaga abordare a acestor domni care in mod dovedit au probleme penale mi se pare destul de contraproductiva. Ei vor sa concentreze toata atentia statului pe problemele lor. Exact lucrul care nu trebuie sa se intample si asupra caruia am avertizat si am tras semnale de atentionare inca de mai multa vreme”.

Intrebat despre cum se vede in afara Romaniei aceasta situatie, Klaus Iohannis a precizat: ”Va inchipuiti ce intrebari interesante primesc de la ceilalti sefi de stat cu care ma vad saptamanal in diferite locuri. Lumea nu poate intelege cum s-a putut ajunge aici si e destul de greu de explicat cum de romanii tolereaza o astfel de abordare in fruntea statului”.

Chestionat daca se simte stanjenit, Iohannis a replicat: ”Nu ma simt stanjenit, pentru ca eu reprezint Romania si reprezint toti romanii si sunt mandru ca reprezint Romania si nu pot sa evit aceste intrebari si chiar daca gasesc explicatii care tin de statul de drept si felul cum vedem noi statul de drept, totusi e neplacut sa te intrebe cum e posibil ca numarul doi si numarul trei din stat sa fie implicati in cercetari penale”.

Seful statului a mai declarat ca sistemul judiciar are un mecanism foarte clar statuat in Constitutie, ca CSM este garantul independentei justitiei si va avea capacitatea si stiinta sa rezolve problemele care apar in cadrul magistraturii.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP