Politic

Klaus Iohannis condamna atentatul sangeros de la New York! „Romania este deplin solidara cu SUA”

Romania condamna ferm atacul terorist din SUA, soldat cu moartea a opt persoane si cu ranirea altor 11, si este deplin solidara cu Statele Unite, a declarat, miercuri dimineata, presedintele Klaus Iohannis.

Loading...

“Romania este deplin solidara cu Statele Unite, partenerul nostru strategic, in aceste momente grele, si isi reafirma hotararea de a continua sa actioneze alaturi de acesta, cu toate mijloacele disponibile, pentru combaterea terorismului, care nu poate fi prin nimic justificat”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis, in deschiderea Conferintei femeilor francofone.

El a mai spus ca Romania condamna ferm acest atac terorist si a transmis condoleante familiilor victimelor.

Opt oameni au fost ucisi si alti 11 au fost raniti, marti seara, dupa ce soferul unui camion a intrat pe o pista de biciclete din Manhattan. Dupa ce a intrat in multime si apoi a lovit un alt vehicul, suspectul a fost impuscat de politie. inainte de a fi impuscat, el a facut o declaratie care a condus politia la concluzia ca incidentul este unul terorist, iar ulterior anchetatorii au gasit in camion un bilet in care barbatul afirma ca a actionat in numele ISIS.

Atacatorul, in varsta de 29 de ani, era casatorit, avea doi copii, lucra pentru Uber si locuia in prezent in New Jersey, scrie The Guardian.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP